Het Groene Veld van Nobelhorst (Foto: Almere DEZE WEEK)
Het Groene Veld van Nobelhorst (Foto: Almere DEZE WEEK)

Nobelhorst: ‘falende gemeente oorzaak problemen’

Algemeen

NOBELHORST – De bewoners van Nobelhorst zijn van mening dat het falende beleid van de gemeente er de oorzaak van is dat de situatie over de eventuele bouw van een gezondheidscentrum op het Groene Veld zo uit de hand gelopen is. De bewoners willen graag goed overleg met de huisartsen, en andersom. Morgen (donderdag) praat de gemeenteraad over dit onderwerp. De bewoners hebben een brief geschreven naar zowel raad als huisartsenpraktijk.

Door Marcel Beijer

In het hart van de wijk ligt het Groene Veld. De huisartsenpost is al in een vergevorderd stadium met de gemeente om daar een gezondheidscentrum te bouwen van vijf verdiepingen hoog en met zeventig parkeerplaatsen. De bewoners zijn daar boos over: hen is voorgehouden dat het een klein dorpsplein zou worden. Ze willen bovendien het Groene Veld behouden.
De laatste weken liep de kwestie ernstig uit de hand. Maandag lieten de huisartsen weten dat de gemeente hen voor een voldongen feit heeft gezet. Bovendien moesten ze tegenover de bewoners zwijgen over de bouwplannen.

Gesprek aangaan

De bewoners schrijven in hun meest recente brief graag het gesprek met het gezondheidscentrum aan te willen gaan, zeker nu er ook dreigmails zijn ontvangen. De bewoners nemen nadrukkelijk afstand van die mails die ze ‘een laffe daad’ noemen. ‘De auteurs ervan begrijpen bovendien niet dat zij de gemeente hiermee een handje helpen in hun doelbewuste politiek van verdeel en heers.’

Onzorgvuldig beleid

De bewoners menen dat zowel zij als de huisartsenpraktijk slachtoffer zijn van het onzorgvuldige beleid van de gemeente. ‘Huisartsenpraktijk Nobelhorst is vanuit de gemeente het mes op de keel gezet (…) en de gemeente voert een welbewust beleid van desinformatie dat tot verdeel en heers leidt tussen bewoners en huisartsenpraktijk. (…) Zou het dan niet beter zijn als wij gezamenlijk zouden optrekken tegen dit beleid en in een zoektocht naar een betere locatie voor het gezondheidscentrum in Nobelhorst? Desgevraagd zijn wij graag bereid om over deze kwestie met u in overleg te treden.’

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto