De juryleden van het NK Plassen Stampen, waaronder de Almeerse boswachter Amy Zeeman (tweede van links). (Foto: Staatsbosbeheer)
De juryleden van het NK Plassen Stampen, waaronder de Almeerse boswachter Amy Zeeman (tweede van links). (Foto: Staatsbosbeheer)

Staatsbosbeheer organiseert weer NK Plassen Stampen

Algemeen

ALMERE - Nu er overal weer grote plassen liggen, staan de seinen op groen voor het NK Plassen Stampen 2022. Hiermee wil Staatsbosbeheer kinderen én volwassenen motiveren om ook bij mindere weersomstandigheden naar buiten te gaan.

De bodem is al behoorlijk verzadigd na de regenval van de afgelopen dagen. In combinatie met de regen die nog gaat vallen, ontstaan er grote en diepe waterplassen. De komende tijd kan iedereen weer in de weer met het filmen van de meest bijzondere sprongen. Een ervaren jury van zes boswachters, onder wie Amy Zeeman die in Almere werkt, beoordeelt alle inzendingen. Daarbij wordt gelet op stamp- en spring-skills, moddergehalte en originaliteit. Om iedereen een kans te geven zijn er vier categorieën: stampers jonger dan 4 jaar; stampers van 4 t/m 100 jaar; de groepssprong én er is een nieuwe categorie: de familiesprong. 

Maak kans op privé-excursie

Per categorie wordt er éen winnaar bekendgemaakt. Elke winnaar krijgt een exclusieve privé-excursie in de natuur, gegeven door een van de boswachters van Staatsbosbeheer. Je doet automatisch mee als je je sprong deelt op Instagram of TikTok met de hashtag #NKPlassenStampen2022. Ook kan je filmpje gedeeld worden in het Facebook-evenement genaamd NK Plassen Stampen 2022 of kun je het mailen naar plassenstampen@staatsbosbeheer.nl. 

Tijdens de afgelopen twee edities ontving Staatsbosbeheer honderden inzendingen. Alle informatie staat op: www.staatsbosbeheer.nl/nkplassenstampen.

Uit de krant