Het Groene Veld, met op de achtergrond de huidige (tijdelijke) huisartsenpost (Foto: Almere DEZE WEEK)
Het Groene Veld, met op de achtergrond de huidige (tijdelijke) huisartsenpost (Foto: Almere DEZE WEEK)

Gezondheidscentrum Nobelhorst komt er

Algemeen

NOBELHORST – Er komt een gezondheidscentrum op het Groene Veld in Nobelhorst. In welke vorm en grootte moet nog worden afgestemd. Die toezegging deed wethouder Jesse Luijendijk donderdagavond tijdens de Politieke Markt. Voor de functies van het Groene Veld wordt naar alternatieven gezocht.

Door Marcel Beijer

De bewoners willen het Groene Veld houden zoals het nu is, wat hen ook is voorgespiegeld toen ze hun huizen kochten. Tegelijkertijd ligt er al sinds 2019 een reserveringsovereenkomst met de huisartsen die nu in noodgebouw gevestigd zijn voor nieuwbouw op het veld. Er ligt zelfs al een koopovereenkomst, op basis van een partij die de nieuwbouw wil financieren. Luijendijk liet er donderdagavond geen misverstand over bestaan. ‘Het is 2 voor 12’, zei hij. ‘Er moet vanavond duidelijkheid komen anders dreigt de financier zich terug te trekken’.  

Escalatie

De oorspronkelijk prima sfeer tussen de bewoners en de huisartsen veranderde de laatste weken in een hooglopend conflict dat het volledig escaleerde. De huisartsen dreigden zich zelfs terug te zullen trekken en juridische stappen tegen de gemeente te zullen nemen. Op de achtergrond speelt mee dat de escalatie vooral het gevolg is van geschutter vanuit het stadhuis. Op initiatief van de bewoners gingen huisartsen donderdagmiddag, pal voor de Politieke Markt, toch weer met de bewoners om tafel zitten en werd duidelijk dat beide partijen onderling waarschijnlijk prima tot een consensus kunnen komen.

Groene Veld

Luijendijk zegde toe dat het college op zoek gaat naar alternatieven voor de functie van het Groene Veld. Uiterlijk in januari zal dat in een raadsbrief worden aangegeven. Ondertussen gaven de raadsleden aan dat ze hopen dat beide partijen nu met elkaar in gesprek blijven, het liefst onder begeleiding van een goede voorzitter. Luijendijk was het daarmee eens, kennelijk niet wetende dat er die middag al een gesprek was geweest. De bewoners waren na afloop van de Politieke Markt danig teleurgesteld. Zij houden zich vast aan het hernieuwde gesprek met de huisartsen en hopen dat de nieuwbouw van het gezondheidscentrum misschien minder grootschalig kan worden dan nu voorligt: vijf etages hoog en 70 parkeerplaatsen.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto