Het Schrijfkanon heeft een nieuwe plek gekregen bij de entree van de Literatuurwijk. (Foto: Mark Wiechmann)
Het Schrijfkanon heeft een nieuwe plek gekregen bij de entree van de Literatuurwijk. (Foto: Mark Wiechmann)

Schrijfkanon teruggeplaatst bij entree Literatuurwijk

Algemeen

LITERATUURWIJK - De Literatuurwijk wordt weer als vanouds ‘verdedigd’ door het Schrijfkanon. Het kunstwerk van Peter Zegveld werd vrijdag teruggeplaatst in het nieuwe Bastion op de kruising van de Hogering met de Herman Gorterweg.

Het kruispunt is flink op de schop gegaan voor de verbreding van de Hogering en de aanleg van een ongelijkvloerse kruising. Het Bastion kon daarbij niet op zijn huidige plek blijven staan. Arc2 Architecten maakte een nieuw ontwerp voor de entree naar de Literatuurwijk. Het geluidsscherm aan beide zijden van het Bastion is flink verhoogd en het Schrijfkanon heeft een nieuwe plek gekregen in een van de vierkante nissen in het nieuwe Bastion.

Het Schrijfkanon was gedurende de werkzaamheden tijdelijk opgeslagen. Peter Zegveld ontwierp het kunstwerk in 2001 als boegbeeld voor de Literatuurwijk. In een eerste oogopslag lijkt het een gewoon kanon, maar wie beter kijkt ziet dat de loop van het kanon een kroontjespen is. De bijbehorende plaquette met de tekst ‘De pen is machtiger dan het zwaard’ heeft ook weer een plek gekregen op de nieuwe locatie van het kunstwerk. 

Lees meer over het Schrijfkanon op https://kunstambassadeurs.nl/

(Foto: Mark Wiechmann)
(Foto: Mark Wiechmann)
Het Schrijfkanon op zijn nieuwe plek. (Foto: Mark Wiechmann)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto