Artist impression van de bouw aan de JacquesTatilaan in Filmwijk (Foto: aangeleverd)
Artist impression van de bouw aan de JacquesTatilaan in Filmwijk (Foto: aangeleverd)

Raad gaat akkoord met bouw aan Jacques Tatilaan

Algemeen

Omwonenden naar de rechter

Door Robert Mienstra

ALMERE – De raad lijkt akkoord te gaan met de bouw van een woonwijk op de voormalige tennisvelden van Joymere aan de Jaques Tatilaan in Filmwijk. De PVV en GroenLinks waren in juni 2021 nog tegen de bouw, maar konden zich tijdens de Politieke Markt van afgelopen donderdag toch wel vinden in de bouwplannen.

De raad vond dat de participatie rond de nieuwbouw goed verlopen was. Maar omwonenden die op Politieke Markt aanwezig waren, konden zich daar helemaal niet in vinden. “Bij die participatie waren de plannen al klaar en we hadden toen helemaal niets meer in te brengen.” Zij kondigden aan naar de rechter te gaan om de nieuwbouw tegen te gaan, “al moeten we doorprocederen tot aan de Raad van State.”
De bewoners vinden dat de projectontwikkelaar de vrije hand van de gemeente heeft gekregen en onder eigen regie de participatie heeft doorlopen: “Dat is geen participatie waar omwonende bijtijds in zijn meegenomen.” Verder vinden de omwonenden dat bouwen op het stukje grond onherroepelijk afbreuk doet aan het Laterna Magika Park. Ze vinden verder dat het gebiedje bij het Laterna Magicapark hoort. De geluidshinder van de drukke Veluwedreef, de milieubelasting zijn nog eens extra redenen niet op deze plek te bouwen, maar het juist weer groen te maken. “
Deze vergissing dreigt nu alleen nog groter te worden door het toelaten van bouw op een plek die daar in het geheel nooit voor bedoeld is geweest”, aldus de omwonenden.

De raad lijkt nu akkoord te gaan met de woningbouw, maar de omwonenden hopen met een rechtsgang de bouw tegen te gaan. GroenLinks en de PvdA plaatsten nog wel de kanttekeningen dat het betreurenswaardig is dat er niet gedacht is aan sociale woningbouw en “alleen aan dure koopwoningen die zelfs voor starters onbereikbaar zijn.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto