De Ombulance van de Ombudsman (Foto: aangeleverd)
De Ombulance van de Ombudsman (Foto: aangeleverd)

Ombulance van Ombudsman woensdag in Almere

Algemeen

ALMERE - Ombudsman Munish Ramlal gaat regelmatig met zijn Ombulance op pad om klachten en signalen van bewoners op te halen. Op woensdag 7 december staat hij vanaf 13.00 uur met zijn team op de Grote Markt van Almere om gesprekken met bewoners te voeren en eerste hulp te bieden bij bureaucratisch leed.

“Niet iedereen die een probleem heeft met de gemeente weet ons te vinden. Veel bewoners van Almere hebben geen idee wie we zijn en wat we voor hen kunnen doen. Of ze vinden het lastig om iets bij ons aan te kaarten. Terwijl juist de minder zelfredzame mensen vaak worstelen met problemen waarbij wij zouden kunnen helpen of waar de gemeente iets aan zou moeten doen. Door de inwoners van Almere zelf op te zoeken en met hen in gesprek te gaan willen we dat makkelijker voor hen maken”, aldus Ramlal.

Helpdesk 

Naast de ombudsman zullen er ook medewerkers van de helpdesk Digitale mensenrechten aanwezig zijn. Deze organisatie onderzoekt de gevolgen van de toenemende digitalisering voor de samenleving. Zij willen met Almeerders in gesprek gaan over privacy, online veiligheid, bewustzijn van misstanden, angst en de rol van hulpinstanties en gemeente daarbij.
Op de website www.ombudsmanmetropool.nl en sociale media zal worden aangekondigd waar en wanneer de ombudsman ergens aanwezig is.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto