Sandra en René met buitengewoon ambtenaar Madelon Slagt en Peter en Tom van de WensenAmbulance. (Foto: aangeleverd)
Sandra en René met buitengewoon ambtenaar Madelon Slagt en Peter en Tom van de WensenAmbulance. (Foto: aangeleverd)

WensenAmbulance vervult laatste wens van Sandra en René

Algemeen

DUIN - Dankzij de WensenAmbulance Amsterdam konden Sandra en René woensdag tijdens een emotionele ceremonie offcieel aan elkaar worden verbonden. Het was de laatste wens van Sandra, die nog maar kort te leven heeft. 

Sandra heeft uitgezaaide darmkanker en gaat hard achteruit. Wat voor haar heel erg belangrijk is, in de korte tijd die haar nog rest, is om een geregistreerd partnerschap aan te gaan met haar grote liefde. Niet alleen voor de ‘administratie’ maar juist om hun liefde te bezegelen op dit moeilijke moment. Op eigen kracht naar Almere komen lukte de Amsterdamse niet meer, daarom werd er op Tweede Kerstdag een team samengesteld dat Sandra woensdag kon vervoeren. 

De officiële plechtigheid vond plaats bij René thuis in Almere Duin. “Het was emotioneel, maar heel mooi om dit te kunnen doen”, vertelt Madelon Slagt, die als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand hun partnerschap mocht registreren. Overigens wordt vandaag Sandra’s állerlaatste wens gerealiseerd... het palliatief sederen. 

WensenAmbulance

De WensenAmbulance Amsterdam helpt mensen die niet lang meer te leven hebben bij het vervullen van hun laatste wens. De stichting heeft ruim 175 vrijwilligers die zich inzettten om wensen in vervulling te laten gaan en moet het hebben van giften om dit soort bijzondere momenten mogelijk te maken. Meer informatie: www.wensenambulance.nl.

Sandra en René met buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand Madelon Slagt. (Foto: aangeleverd)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto