V.l.n.r. Jop van Breugel, Hans Jutte, wethouder Roelie Bosch, kinderburgemeester Havana Rommers, Annelies en Bert Steinmeier, Marcel Swart. (Foto: PoortNieuws)
V.l.n.r. Jop van Breugel, Hans Jutte, wethouder Roelie Bosch, kinderburgemeester Havana Rommers, Annelies en Bert Steinmeier, Marcel Swart. (Foto: PoortNieuws)

Prachtige Poortenaren in het zonnetje

Algemeen

POORT - Voor het eerst sinds corona vond vorige week de jaarlijkse Nieuwjaarsborrel Almere Poort weer plaats. Een evenement waarbij bewoners, vrijwilligers, professionals en bestuurders uit het stadsdeel gezellig samenkwamen. Ook werden vijf Prachtige Poortenaren in het zonnetje gezet.

In buurtcentrum De Ruimte werd de bijeenkomst geopend door gebiedsmanager Poort Harald van der Kooi. Ook was bijna het voltallige college aanwezig, inclusief waarnemend burgemeester Ank Bijleveld en kinderburgemeester Havana Rommers. Wethouder Roelie Bosch riep vijf Poortenaren naar voren en las de lovende teksten voor die waren ingezonden door buurtbewoners die hen nomineerden. Kinderburgemeester Havana Rommers overhandigde de awards.

Buurtactiviteiten

Annelies en Bert Steinmeier wonen al jaren in het Homeruskwartier. Annelies is ondernemer pur sang en runt de sportschool ‘hart for her’, waarbij ze vertrouwenspersoon is voor veel vrouwen. Ze is actief in het organiseren van buurtactiviteiten, zoals Beauty & Bites, Poort met Passie en de VLA-tuin. Samen stellen ze hun carport beschikbaar voor het droog stallen van grote pallets met dozen PoortNieuws.

Hans Jutte en Jop van Breugel zijn beiden al lang lid van het buurtpreventie-team en zijn de onmisbare ogen en oren voor politie en gemeente. Daarnaast is Hans vrijwilliger bij het ‘Samen Doen’ spreekuur van het wijkteam en is hij actief bij de VvE van het appartementen-gebouw waarin hij woont. Jop is al jaren actief bij Slachtofferhulp en verschillende buurtactiviteiten.

Beheerder buurtcentrum

Tot slot was er ook een uitreiking aan iemand van buiten Poort die zich dusdanig inzet voor de gemeenschap van Poort dat hij als Prachtige Poortenaar kan worden gekwalificeerd: Marcel Swart. Marcel is sinds 2015 in dienst bij De Schoor als sociaal beheerder van buurtcentrum De Ruimte. Hij kent de buurt en de mensen en hij wordt door de leerlingen van de school gezien als ‘de directeur’. Marcel stelt De Ruimte graag open voor iedereen die iets wil betekenen voor de buurt en is altijd bereid mee te denken en te kijken hoe dingen wél kunnen.

Awards

Sinds 2015 worden de Prachtige Poortenaar awards uitgereikt aan bewoners die zich op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor het stadsdeel. Zij worden genomineerd door medebewoners. Het beeldje zelf, gemaakt door kunstenares en Poortbewoonster Mira Ticheler, is een gegoten ‘diamant van zand’, waarin echt Poort-zand verwerkt is, op een mooie sokkel met inscriptie.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto