Bezoekerscentrum De Trekvogel in Almere. (Foto: aangeleverd)
Bezoekerscentrum De Trekvogel in Almere. (Foto: aangeleverd) Almere DEZE WEEK

Flevolandschap: ‘gebouw De Trekvogel is echt helemaal op’

Algemeen

OOSTVAARDERSDIEP – Het gebouw van bezoekerscentrum De Trekvogel aan de Oostvaardersdijk is ‘echt helemaal op’. Dat zegt Yvonne de Hilter van Flevo-landschap. Stichting het Flevo-landschap verwacht dat het oudste gebouw van Almere snel zal worden gesloopt.

Door Marcel Beijer

Eerder deze week meldde het Platform Behoud De Trekvogel dat de sloopvergunning was ingetrokken. Volgens De Hilter is die informatie niet juist. “Er is een melding van sloop gedaan, waar administratief een aanvullend document aan moest worden toegevoegd. Dat is nu in behandeling en we verwachten daar binnenkort uitsluitsel over te krijgen.”

Historisch

Het gebouw van De Trekvogel staat langs de Oostvaardersdijk, tegenover het gemaal Blocq van Kuffeler, en werd in 1964 in gebruik genomen als kantine voor de arbeiders, met werkkamers en overnachtingsmogelijkheden. Het was destijds een werkeiland en het eerste droge stuk van Zuidelijk Flevoland.

‘Helemaal op’

Volgens De Hilter is het gebouw – dat ook asbest bevat - echter ‘helemaal op’. “We willen er een bezoekerscentrum neerzetten waar we gasten goed kunnen ontvangen en informeren.” Ze verwacht binnen een aantal weken toestemming te krijgen het oude gebouw te slopen. De Hilter weet nog niet hoe het nieuwe pand eruit gaat zien. In de periode tussen de sloop en de opening van het nieuwe bezoekerscentrum zal op de plek van De Trekvogel een picknickweide met parkeerplaatsen komen.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto