Kunstpaviljoen M. op de Floriade. (Foto: Maarten Feenstra)
Kunstpaviljoen M. op de Floriade. (Foto: Maarten Feenstra)

50PLUS wil stoppen met paviljoen M

Algemeen

ALMERE – De politieke partij 50 PLUS wil dat de gemeente stopt met het faciliteren met het kunstpaviljoen M. en dat het gebouwtje – waarvan de gemeente eigenaar is – verkocht wordt.

Door Robert Mienstra

50PLUS wil een wijziging in het voorstel van het college waarin staat dat met het project Kunstmuseum gestopt wordt maar wel doorgegaan wordt met het paviljoen M. ‘Stoppen met het initiatief van het kunstpaviljoen M.’ stelt 50PLUS, ‘lopende projecten uitfaseren en geen nieuwe projecten opstarten. De daardoor vrijvallende middelen binnen het Fonds Verstedelijking Almere niet verloren te laten gaan voor de cultuursector en deze over te hevelen naar het Almeers cultuurfonds.’

De culturele sector in Almere kan echter wel een boost gebruiken zegt 50PLUS in een toelichting. Door middel van synergie/samenvoegen van culturele projecten komt er meer geld beschikbaar voor de cultuursector in plaats van voor dure overheadkosten, zoals de exploitatie- en personeelskosten voor M. dat een beperkte tot geen extra bijdrage levert aan de cultuursector in Almere.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto