De Oostvaardersplassen vormen samen met de Lepelaarplassen, Marker Wadden en het Markermeer het Nationaal Park Nieuw Land. (Archieffoto: Fred Rotgans)
De Oostvaardersplassen vormen samen met de Lepelaarplassen, Marker Wadden en het Markermeer het Nationaal Park Nieuw Land. (Archieffoto: Fred Rotgans) Almere DEZE WEEK

Nationaal Park Nieuw Land maakt indruk

Algemeen

ALMERE – De visitatiecommissie Nationale Parken is onder de indruk van de ontwikkeling van het Nationaal Park Nieuw Land. Dat laat de provincie weten.

Het Nationaal Park Nieuw Land bestaat onder meer uit de Oostvaardersplassen, Marker Wadden, Lepelaarsplassen en een deel van het Markermeer. De acht partners van Nationaal Park Nieuw Land beheren in totaal ongeveer 30.000 hectare wetlands en wilde van de visitatiecommissie weten in hoeverre Nationaal Park Nieuw Land zich ontwikkelt zodat het voldoet aan de landelijke standaard voor de gebiedsaanduiding Nationaal Park.
De Visitatiecommissie heeft het gebied bezocht, de beschikbare informatie over Nationaal Park Nieuw Land bestudeerd en is zeer onder de indruk van wat er in minder dan vijf jaar door Nationaal Park Nieuw Land is opgezet. Ook zijn er suggesties gedaan voor verdere ontwikkeling.

Hoogspanningslijn

Zo is de commissie van mening dat er geen hoogspanningslijn door of naast het gebied moet worden aangelegd. Ook is het advies om een dijkenroute aan te leggen, waardoor bezoekers de bijzondere vlaktes van bovenaf kunnen bekijken.
De partners van Nationaal Park Nieuw Land gaan aan de hand van het rapport met elkaar in gesprek op welke manier de adviezen van de visitatiecommissie een plek kunnen krijgen in toekomstige ontwikkelingen van het nationaal park.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto