Willem Jansen: "Duiven hebben genoeg te eten." (Archieffoto: Fred Rotgans)
Willem Jansen: "Duiven hebben genoeg te eten." (Archieffoto: Fred Rotgans) Almere DEZE WEEK

‘Geef duiven in het centrum geen eten’

Algemeen

STAD CENTRUM – Het voorjaar komt er aan. Om overlast van duiven in het centrum te beperken vraagt de gemeente bewoners om de duiven niet te voeren. Twee duiventillen zullen worden verplaatst.

Zittend op een bankje in de zon denken bezoekers van het stadscentrum vaak dat duiven bijgevoerd kunnen worden met een stuk brood of een patatje. Duiven en meeuwen weten dit maar al te goed. Om overlast te beperken, is er maar een simpel advies: geef de vogels geen eten.
In het centrum staat een duiventil boven op de Schoutgarage. Twee andere tillen krijgen een nieuwe bestemming en worden binnenkort geplaatst op de Flevogarage en Muntgarage. Willem Jansen verzorgt al twaalf jaar de duiventillen in de binnenstad: “De duiven krijgen echt voldoende te eten. Elke dag geef ik ze voer en vers water in de duiventillen. Bijvoeren is niet nodig. Hiermee zorg je juist dat ze elke dag terugkeren. Vooral op de Grote Markt, bij het station en bij het overdekte winkeldeel van de Korte Promenade is er veel overlast van vogels met overal vogelpoep als gevolg. Maak het daarom zo onaantrekkelijk mogelijk voor ze en geef geen eten”.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto