Merel van de Laar (Foto: Senten-images)
Merel van de Laar (Foto: Senten-images) CARLO SENTEN

Merel van de Laar (19) ambassadrice Pride Zandvoort

Algemeen

OOSTERWOLD – De Almeerse Merel van de Laar (19) is benoemd tot ambassadrice van ‘Pride at the Beach’, komende zomer in Zandvoort. Het is een unicum dat zowel moeder als dochter pride-ambassadeur is.

Door Marcel Beijer

De moeder van Merel is namelijk het D66-raadslid Suzanne van de Laar. Zij was vorig jaar, maar ook dit jaar,  ambassadrice van de Pride Amsterdam. “Ik mocht vorig jaar meevaren op een boot tijdens de Pride in Amsterdam. Mijn moeder moest die dag ook speeches houden en tijdens zo’n bijeenkomst werd mij gevraagd of ik mij kandidaat wilde stellen voor de Pride at the Beach in Zandvoort.”

#youareincluded

Afgelopen week werd Merel officieel benoemd. “Ik vond het belangrijk om het ambassadeurschap te accepteren. Het thema van de Pride is: #youareincluded. Dat past goed bij me. Ik wil graag bruggen bouwen tussen mensen. Ik ben nog jong en hoop via deze rol ook andere jongeren duidelijk te maken dat acceptatie belangrijk is, ongeacht wat je huidskleur of geloof is. Of bij welk lettertje in de LHBTIQ+ - gemeenschap je hoort. Als je weet dat er nog steeds landen zijn met anti-homowetten besef je dat er nog veel te winnen is. Ik vind dat echt verschrikkelijk.”

Zandvoort

Pride at the Beach in Zandvoort wordt gehouden in het weekend van 30 juli en 1 augustus. “Ik weet op dit moment nog niet precies wat er van me wordt verwacht. Ik zal ongetwijfeld een rol krijgen. Misschien dezelfde als hoe mijn moeder die rol in Amsterdam invulde: aanwezig zijn en misschien een speech houden. Ik zie wel, ik kijk er in ieder geval erg naar uit.”

Merel studeert HBO-Verpleegkunde en speelt hockey bij Buitenhout MHC. Gelukkig komt ze daar geen nare situaties tegen. “Ook in de sport is het belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn. Onze teamcaptain draagt daarom de regenboogvlag als aanvoerdersband.”
Meer informatie over de Pride at the Beach is te vinden op www.prideatthebeach.com of via info@prideatthebeach.com.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto