De ontmanteling van de Trekvogel (Foto: Almere DEZE WEEK)
De ontmanteling van de Trekvogel (Foto: Almere DEZE WEEK)

Komende dinsdag Stadsgesprek: verkwanselt Almere haar historie?

Algemeen

ALMERE – Almere is een jonge stad, maar de slopershamer doet regelmatig zijn werk. Relatief oude panden gingen tegen de vlakte. In het stadsgesprek van komende dinsdag, 6 juni, is daarom het thema: verkwanselt Almere haar historie?

Deze maand ging De Trekvogel aan de Oostvaardersdijk tegen de vlakte. Het stamde uit 1964 en was het oudste gebouw in de stad. Eerder al werd De Beurs aan de Wisselweg gesloopt en ook de toekomst van de Voetnoot is onzeker. Het gebouw Meerestein legde al lang geleden het loodje.
Hierover gaat het stadgesprek op dinsdag 6 juni dat Casa Casla samen met Almere DEZE WEEK organiseert. Heeft Almere wel oog voor haar geschiedenis en zijn er al gebouwen die we als monument kunnen aanmerken?

Historie

We vragen in het Stadsgesprek daarom aan de Almeerders hoe zij over deze ‘oude’ gebouwen denken en hoe we daar mee om moeten gaan.
Praat mee, kom met ideeën en argumenten en doe de aanwezige raadsleden suggesties voor het historisch beleid in Almere.

Inbreng

De opzet van het Stadsgesprek is dat er naar elkaar geluisterd wordt. Ook door de raadsleden die aanwezig zijn. Deze avond zullen ook deskundigen aanwezig zijn en meeluisteren en vragen beantwoorden. Uiteraard reageren ook de raadsleden op de inbreng van de inwoners en zullen zij vertellen wat zij met de opbrengst van de avond gaan doen in het stadhuis.

Na afloop van het stadsgesprek is er ruim de gelegenheid met elkaar en met raadsleden en de deskundigen van gedachten te wisselen

Stadsgesprek Casa Casla
Dinsdag 6 juni
Locatie: Casa Casla aan het Weerwaterplein (naast het Deventerpad)
Inloop: 19.00 uur
Aanvang: 19.30 uur
Gratis aanmelden kan via info@casacasla.nl

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto