De brouwers aan het werk. (Foto: aangeleverd)
De brouwers aan het werk. (Foto: aangeleverd)

Zonnige open dag van Almeers Biergilde Gambrinus

Algemeen

HAVEN – Op het terrein van de motorvereniging Almere Haven aan de Meerweg werd zondag de (open) brouwdag gehouden gehouden van biergilde Gambrinus.

Tien bierbrouwers brouwden samen circa 125 liter ambachtelijk blond (speciaal) bier. Met vier elektrische ketels werd ‘s morgens begonnen met het brouwen. Om 4 uur was het proces afgerond en was het tijd voor de BBQ. De brouwers hebben het wort (jongbier) in grote vaten mee naar huis genomen waar in zo’n vier weken tijd gebotteld kan worden. Deze grote flessen met blond bier zullen dan weer als kadootje aan de leden worden gegeven. Ook aspirant leden kunnen op deze wijze al proevende kennismaken met het prachtige ambachtelijke proces van bier brouwen.

Gambrinus

Het Almeers Biergilde Gambrinus bestaat al 30 jaar. Het is een actieve vereniging van amateurbrouwers. Regelmatig komen de leden bij elkaar om het zelf gebrouwen bier te delen met de leden van het gilde. Naast brouwers heeft het Gilde ook een aantal niet brouwende leden die ook een grote voorliefde hebben voor ambachtelijk bier. Op de gildeavond worden regelmatig presentaties over nieuwe (en oude) technieken gegeven. Heel waardevol voor alle beginnende brouwers die een plek zoeken om snel veel kennis te vergaren.  Nieuwe leden zijn altijd welkom. Meer informatie: www.biergildegambrinus.nl

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto