Een buitenzwembad komt er wellicht. Maar wanneer en waar waar? (Foto: AdobeStock)
Een buitenzwembad komt er wellicht. Maar wanneer en waar waar? (Foto: AdobeStock)

Buitenzwembad niet bij Spanningsveld Stedenwijk

Algemeen

Bouw openluchtbad kan nog wel eens lang duren

ALMERE – Het lijkt erop dat een meerderheid van de gemeenteraad tegen de vestiging van een openluchtzwembad is in het bos van het Spanningsveld bij Stedenwijk. Zeven partijen met totaal 25 stemmen gaven aan het bad daar niet te willen. Daardoor blijft er vooralsnog alleen de locatie bij het zwembad aan de Bachweg in Muziekwijk over.

Door Robert Mienstra

Tijdens de Politieke Markt van afgelopen donderdag bleek dat veel partijen grote moeite hebben met het kappen van een bos in het Spanningsveld dat actief door omwonenden van Stedenwijk wordt beheerd. Verder was nog onduidelijk of Muziekwijk nu de definitieve locatie wordt voor het openluchtbad. De locatie zou volgens een aantal partijen te klein zijn en ook zou het parkeerprobleem niet op te lossen zijn. Een flink aantal partijen wil onderzocht zien of een 50-meterbad mogelijk is bij Muziekwijk. Overigens zijn de bewoners van die wijk fel tegen de komst van het bad. Zij vrezen geluidsoverlast en parkeerdruk.

Kasteel

De raad sprak ook over een mogelijke derde locatie; bij het kasteel. Wethouder Maaike Veeningen zei dat het grote bezwaar daar is dat dat gebied onderdeel is van het natuurnetwerk Nederland. Waarop Willem Boutkan (PVV) opmerkte dat er ook plannen zijn voor een woonwijk van 850 woningen in dat gebied bij het kasteel. “Als dat argument van natuurnetwerk geldt voor hert zwembad, dan geldt dat ook voor de woningbouw.”
Daarnaast werd Poort ook genoemd als locatie. Bezwaar daartegen is dat dan het zwembad niet aan de eis voldoet dat het openluchtbad centraal gelegen moet liggen.

Juridisch

Zoals het er nu uitziet, zal het nog lang duren voordat het zwembad gerealiseerd is. Zo zijn de juridische onderzoeken naar het realiseren van het zwembad nog niet gestart. Verwacht wordt dat er deze raadsperiode wel een besluit wordt genomen over de locatie. Maar het daadwerkelijke realiseren van het zwembad wordt een project dat nog lang op zich zal laten wachten.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto