(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd)

E-bike middag in De Bazuin

Algemeen

MUZIEKWIJK - De Provincie Flevoland en de Fietsersbond houden vrijdagmiddag 9 juni een e-bike middag in buurthuis de Bazuin aan de Luitstraat 1 in Muziekwijk.

Op deze informatiedag krijgen deelnemers antwoord op vragen en tips voor hun e-bike. Met de e-bike middag willen de Provincie Flevoland en de Fietsersbond bereiken dat meer mensen langer veilig en comfortabel blijven fietsen. Deelnemers aan de middag krijgen van de Provincie Flevoland op maat en naar keuze een gratis fietshelm en spiegel.  
Consumentenvoorlichter Kees Bakker van de Fietsersbond is aanwezig om tips te geven over e-bikes. Ook is het mogelijk om de huidige e-bike door deze TestKees te laten checken. Hij vertelt ook wat belangrijk is om te weten bij de aanschaf van een nieuwe e-bike.

Fysiotherapeut

Fysiotherapeut Marjolein Hanse geeft tips om fit te blijven door te fietsen en de ervaren fietsdocenten van de Fietsersbond geven ondersteuning om veiliger op de fiets te zitten. Samen met de deskundigen wordt gekeken naar het fiets(gebruik).
Voor de liefhebbers wordt de dag om 15.30 uur afgesloten met een fietstocht van ongeveer 18 km door Almere en de natuur in de omgeving. De fietsttocht is onder leiding van Fietsersbond Flevoland. Meerdere fietsdocenten zijn aanwezig als begeleiding bij deze fietstocht.
Deelname is gratis, maar aanmelden is noodzakelijk via de website van de Fietsersbond.
De e-bike middag vindt vrijdagmiddag 9 juni 2023 plaats van 13.00 - 15.30 uur in Buurthuis De Bazuin in Almere Muziekwijk (Luitstraat 1).

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto