Martino Guida spreekt de raadsleden toe. (Foto: aangeleverd)
Martino Guida spreekt de raadsleden toe. (Foto: aangeleverd) Bart Buijs

Petitie bepleit tegel voor overleden ijscoman Carlo

Algemeen

ALMERE – Meer dan 1900 handtekeningen wist ijscoman Martino Guida op te halen met zijn petitie die oproept om een tegel te plaatsen in de Almeerse Walk of Fame ter ere van zijn vader Carlo, de eerste ijscoman van Almere. 

Donderdag bood hij de handtekeningen aan bij de gemeenteraad. Carlo Guida was de eerste ijscoman van Almere. Op 13 februari van dit jaar overleed hij onverwachts op 61-jarige leeftijd. “We hebben ontzettend veel lieve berichten mogen ontvangen”, zei Martino tegen de gemeenteraadsleden toen hij de petitie officieel aanbood. “Mijn vader was de eerste ijscoman van Almere. En heeft met bloed, zweet en tranen zijn bedrijf opgezet. Veel Almeerders kennen hem, vaak stond hij op de Stationstraat, bij de voormalige Kijkshop. Kinderen die vroeger met hun ouders bij mijn vader een ijsje kwamen halen, kwamen er later met hun eigen kinderen. Ik ben trots dat ik uiteindelijk zelf ook in de ijscokraam ging werken. Als ik ooit kinderen krijg hoop ik dat zij mij weer zullen opvolgen.”

Petitie

Op internet werd een petitie opgezet om een gedenktegel voor Carlo Guida te plaatsen in de Walk of Fame van Almere. Dat zijn tegels in het stadscentrum die jaarlijks een historische gebeurtenis markeren.
Zoon Martino overhandigde de handtekeningen onder luid applaus aan vice-voorzitter Willem Boutkan van de gemeenteraad. Met de petitie heeft zoon Martino voor elkaar gekregen dat zijn verzoek in behandeling wordt genomen door de gemeenteraad.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto