Deemonstranten in de stationshal. (Foto: Almere DEZE WEEK)
Deemonstranten in de stationshal. (Foto: Almere DEZE WEEK)

Demonstranten eisen ongedeeld Palestina

Algemeen

STAD CENTRUM - Een groep van zo’n zestig demonstranten vroeg donderdagavond aandacht voor de situatie van de Palestijnen. Ze eisen een ongedeeld Palestina. De demonstratie maakte deel uit van een actie bij zeker acht NS-stations in het land.

De groep had zich verzameld in de stationshal. Daarbij werd ook de leus ‘Palestina will be free from the river to the sea’, gescandeerd. Die uitspraak is omstreden omdat het de suggestie kan wekken dat Israël geen bestaansrecht heeft. In een verklaring laat de organisatie weten dat de leus anders geïnterpreteerd moet worden. “Met die leus roepen we op voor een ongedeeld Palestina waar de gehele bevolking ongeacht etniciteit of geloof in vrijheid en gelijkwaardigheid kan samenleven.”
De politie was in de stationshal aanwezig, maar de bijeenkomst verliep rustig.
Israël voert momenteel bombardementen uit in de Gazastrook omdat het de militante groep Hamas wil vernietigen. Strijders van Hamas voerden begin oktober een aanval uit tijdens een dansfeest in Israël, waarbij ook mensen in gijzeling werden genomen. De kwestie leidt tot spanningen op het wereldtoneel.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto