Winter Pride Almere van afgelopen november (Foto: Studio Fred Rotgans)
Winter Pride Almere van afgelopen november (Foto: Studio Fred Rotgans)

Workshop voor LHBTI’ers over omgaan met online haat

Algemeen

ALMERE – Om steun te bieden aan LHBTI+’ers die te maken hebben met online haat, is er op woensdag 13 december voor hen een workshop. Deze workshop biedt praktische tips en bruikbare handvatten om effectief om te gaan met online haatberichten.

Bureau Gelijke Behandeling Flevoland organiseert de workshop. Dat doet de organisatie omdat er een toename is van negatieve berichten en haat op social media richting deze groep mensen. Zo is op X (voorheen Twitter) het aantal haatberichten verdrievoudigd sinds 2017. Dat blijkt uit onderzoek van De Groene Amsterdammer.

Bappie Kortram

Tijdens de workshop komt ook influencer Bappie Kortram vertellen over zijn eigen ervaringen. Hij laat zien hoe LHBTI+’ers veerkrachtiger kunnen worden in de online wereld. Bappie is een bekend transgendermodel voor merken als Adidas en Calvin Klein. Door zijn bekendheid krijgt hij net als veel andere (bekende) transgender mensen veel te maken met online haat.

Melden

Bureau Gelijke Behandeling Flevoland zegt dat het belangrijk is dat er melding gemaakt wordt van online haatberichten. De organisatie kan dan stappen ondernemen om te helpen en eventuele verdere pesterijen voorkomen. Hoewel dat niet altijd zal lukken, zijn meldingen ook belangrijk voor het verzamelen van gegevens. Dit stelt autoriteiten en organisaties in staat om een beter beeld te krijgen van de aard en frequentie van online discriminatie, wat op zijn beurt kan leiden tot effectievere maatregelen en beleidsvorming.

Aanmelden

De workshop is in jongerencentrum Trapnotov in Almere Haven, op 13 december van 17.30-19.00. De toegang is gratis. Wie mee wil doen moet zich vooraf aanmelden via info@bureaugelijkebehandeling.nl.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto