De bouwmaterialen in de Kwartaalstraat (Foto: aangeleverd)
De bouwmaterialen in de Kwartaalstraat (Foto: aangeleverd)

Bouwmaterialen zonder vergunning in Seizoenenbuurt

Algemeen

BUITEN - In de Kwartaalstraat in de Seizoenenbuurt lagen wekenlang omheinde bouwmaterialen opgeslagen, zonder dat daar een vergunning voor was. De bouwmaterialen werden door een aannemer gebruikt voor het renoveren van een speeltuintje. Inmiddels is de plek opgeruimd.

Door Indira Draijer

Een buurtbewoner maakte melding van de opslagplek bij de gemeente nadat die vermoedde dat hier geen vergunning voor verleend was. De gemeente gaf toe dat er inderdaad een vergunning nodig is voor dit soort opslagplekken en dat die er niet was. Echter was de gemeente in eerste instantie van plan de opslagplek te laten staan gedurende de drie weken die de aannemer nog nodig zou hebben voor de renovatie.

Na aandringen van de buurtbewoner is de opslagplek uiteindelijk toch opgeruimd vóór de geplande einddatum. Een woordvoerder van de gemeente zegt dat het hier gaat om een inschattingsfout van één medewerker bij het verlenen van de vergunning. Na het incident zijn de procedures rond vergunningen herhaald aan de medewerkers van de betreffende gemeente-afdeling. Ook is nagegaan of er in de stad mogelijk nog meer van dit soort opslagplekken zijn die wel een vergunning behoeven, maar waar er geen voor is. Dat bleek niet het geval.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto