(Foto: Studio Fred Rotgans/Rinus Lettinck)
(Foto: Studio Fred Rotgans/Rinus Lettinck)

Vrijwilligersprijs voor Het Boodschappenhoekje

Algemeen

ALMERE - Stichting Het Boodschappenhoekje in Almere Haven heeft dit jaar de vrijwilligersprijs van Almere gewonnen. Initiatiefnemers Mireille en Hans van Os ontvingen vrijdagmiddag een trofee en een cheque van 2500 euro, als beloning voor hun levenswerk. 

De prijs is een initiatief van De Vrijwilligers en Mantelzorg Centrale Almere (VMCA) en werd in de Burgerzaal van het stadhuis uitgereikt.
De jury koos uit 27 initiatieven uiteindelijk voor Het Boodschappenhoekje omdat het initiatief een verbindend effect heeft in de stad. ‘Met de huidige gestegen kosten kan het iedereen overkomen dat de boodschappen niet of nauwelijks te betalen zijn’, meldt het juryrapport. ‘Een steuntje in de rug is dan vaak het enige wat je nodig hebt. Een gevulde boodschappentas is een heel concreet voorbeeld daarvan. Hoe fijn is het wanneer er anderen zijn die naar je omkijken.’
Wethouder Roelie Bosch kan dat alleen maar beamen. “Als wethouder geloof ik in een sterke samenleving, en een gemeenschap waarin we naar elkaar omzien. Elk initiatief in de stad dat daaraan bijdraagt, waardeer ik ontzettend. Het boodschappenhoekje wint nu een prijs, maar elke persoon die zich in Almere belangeloos inzet voor anderen, is uiteraard zeer waardevol.”

Het Boodschappenhoekje

Mensen die net te veel verdienen om een beroep te doen op het VLA (Voorzieningen Loket Almere), kunnen bij Het Boodschappenhoekje terecht. Boodschappenhoekje Almere is een bewonersinitiatief dat door Mireille van Os zo’n 10 jaar geleden is begonnen. Haar man Hans helpt haar vanaf het begin mee. Na eerst de schuur, daarna de hal, logeerkamer en gewone kamer vol gezet te hebben zijn ze uiteindelijk een stichting geworden en vanaf dat moment is het hard gegaan: ze hebben een onderkomen gevonden in de Bivak en zijn van vier vrijwilligers uitgegroeid naar 35. Ze bieden inmiddels wekelijks aan zo’n zestig huishoudens hulp in de vorm van voedselpakketten, huishoudartikelen en een luisterend oor. Ook geven ze les in naaien en haken,


De rommelmarkt is inmiddels een begrip. (Archieffoto: aangeleverd)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto