Bayram Demir overhandigde vrijdag een cheque van 10.000 euro aan Save the Children. (Foto: aangeleverd)
Bayram Demir overhandigde vrijdag een cheque van 10.000 euro aan Save the Children. (Foto: aangeleverd)

Almeers bedrijf Genetics B.V. doneert 10.000 euro aan Save the Children

Algemeen

ALMERE – Het Almeerse bedrijf Genetics B.V. heeft 10.000 euro gedoneerd aan Save the Children, ter ere van het vertrek van hun directeur Bayram Demir.

Ruim 30 jaar geleden startte Bayram Demir het ICT-bedrijf op vanuit zijn toenmalige baan bij de overheid die de noodzaak zag om te automatiseren. Bayram ontwierp zelf een database waarin hij zijn bevindingen registreerde. Deze database werd steeds meer uitgebreid en toen er meer vraag ontstond naar registratiesystemen voor milieuzaken, besloot hij om zelfstandig deze systemen aan te bieden aan gemeenten, milieudiensten en provincies. 

Na 30 jaar is Genetics enorm gegroeid en staat hoog in de markt voor het aanbod van software voor de afdeling Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving binnen de overheid. Voor Bayram een mooi moment om  het bedrijf te verlaten en onder andere meer tijd door te brengen met zijn kleinkinderen. Hij laat namens Genetics een flink bedrag achter wat hij wil doneren aan een goed doel: Save the Children.

‘Kinderen zijn onze toekomst’

“Kinderen zijn onze toekomst. Helaas krijgen niet alle kinderen de kans om de toekomst te zijn. Dit komt door armoede, hongersnood, en oorlogen waar juist deze kinderen niets aan kunnen doen”, vertelt Bayram. “Om onze toekomst veilig te stellen zullen we ook deze kinderen voldoende kansen moeten bieden om in een veilige omgeving op te groeien en zich te ontwikkelen en voor te bereiden op de toekomst. Vooral kinderen in oorlogsgebieden hebben zwaar te verduren. Wij hopen met deze donatie dat deze kinderen de aandacht en steun krijgen die ze verdienen. Kinderen moeten gewoon kind kunnen zijn.”

Afgelopen vrijdag heeft Bayram Demir de cheque persoonlijk overhandigd aan Save the Children tijdens zijn afscheidsborrel bij CitySense Utrecht, waar klanten uit gemeenten, provincies en Waterschappen uit heel Nederland bij aanwezig waren.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto