Vrouwe Justitia (Foto: Adobe Stock)
Vrouwe Justitia (Foto: Adobe Stock) BillionPhotos.com - stock.adobe.com

Anderhalf jaar cel voor explosie kapsalon Poort

Algemeen

POORT – De drie mannen  (20 en 19 jaar) die op 3 november 2022 betrokken waren bij de explosie bij een kapsalon in de Editiestraat in Poort, zijn door de rechter veroordeeld tot anderhalf jaar cel. Het OM had tot twee jaar cel geëist.

Bij de aanslag schoot een 20-jarige Almeerder twee keer op het pand. Zijn twee kompanen (een 20-jarige Amersfoorter en een 19-jarige Almeerder) hielden tegenover de rechter vol dat ze niet betrokken waren bij de aanslag.De rechtbank acht bewezen dat de 20-jarige Almeerder achterop een scooter zat en twee keer op het pand heeft geschoten. Bij de man werd ook een wapen aangetroffen, evenals beelden van de explosie.
De rechter vond ook bewezen dat het huren van de scooter en onderlinge communicatie tussen de mannen bijdroegen aan de aanslag. De Amersfoorter zou uiteindelijk het explosief tot ontploffing hebben gebracht. In de onderbouwing nam de rechtbank mee dat explosies steeds vaker voorkomen, bedreigend zijn en dat ze vaak voortkomen uit de georganiseerde misdaad.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto