Afbeelding
OPS

Ziekenhuis heeft weer drinkwater

Algemeen

STAD CENTRUM - Het kraanwater in het Flevoziekenhuis is sinds woensdagmiddag weer vrijgegeven als drinkwater. 

De waterleiding is gerepareerd en het laboratorium van waterbedrijf Vitens heeft het water uitvoerig getest. Uit deze test blijkt dat het kraanwater veilig is om te drinken. Patiënten, bezoekers en medewerkers kunnen weer gewoon drinkwater uit de kraan tappen. Hoe de lekkage heeft kunnen ontstaan, wordt onderzocht.

Goede samenwerking

Dankzij de snelle hulp van Vitens en de Brandweer kon het ziekenhuis geplande afspraken, operaties en opnames door laten gaan en ondervonden patiënten nauwelijks hinder. “Wij zijn Vitens en de Brandweer zeer dankbaar voor de snelle hulp en goede samenwerking met onze technische dienst”, aldus raad van bestuurslid Marc Seelen. “Ook onze technische dienst heeft snel en alert gehandeld en verdient een compliment”.

Tijdelijk geen drinkwater

Dinsdag om 00.00 uur werd de watertoevoer afgesloten vanwege een kapotte waterleiding. Uit voorzorg riep het ziekenhuis dinsdagnacht al haar patiënten, bezoekers en medewerkers op geen water uit de kraan te drinken, omdat leidingwater via een brandslang werd aangevoerd. Dit leidingwater was wel geschikt voor handen wassen en douchen. Van dinsdagnacht 19 februari tot woensdagmiddag gebruikten de afdelingen drinkwater uit jerrycans en kon de patiëntenzorg gewoon doorgaan.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto