(Foto: Spirits of Fana)
(Foto: Spirits of Fana)

Wereldwijd drummen voor meer verbinding

Algemeen

HAVEN - Zondag 7 april wordt er wereldwijd gedrumd tijdens de The Global Drum Gathering. Ook op het zwemstrandje in Almere Haven wordt een drumcirkel georganiseerd.  

Het is de bedoeling dat de deelnemers in een cirkel gaan staan en en hun eigen drum bespelen. “Vanuit de chaos die dan volgt, ontstaat uiteindelijk een ritme. Als vanzelf gaan alle drums en drummers met elkaar resoneren en ontstaat er een eenheid”, vertellen Frank Knechten en Angelique van Brummelen van Spirit of Fana. Zij organiseren de Almeerse deelname aan The Global Drum Gathering. “Een drumcirkel is bedoeld om een connectie te maken, onderling maar ook met alle elementen eromheen. Tijdens deze ‘global’ willen we de resonantie zóver laten rijken dat alle drumcirkels van over de gehele wereld die connectie met elkaar gaan maken. Zo laten we de energie over de wereld stromen.” 

Frank en Angelique geven zelf sjamanendrumworkshops in Almere Buiten. “Doordat we zelf zo bezig zijn met het bespelen én het bouwen van de drums, vonden we dat er ook een wereldwijde drumcirkel moest worden gehouden in Almere. Ook deze stad mag daarin wel op de kaart gezet worden, want hier zijn ook heel wat mensen spiritueel bezig.” 

De drumcirkel is ontstaan vanuit een oude traditie, waarbij een groep drummers meestal rond vuur of een vorm van een altaar stonden. “Een cirkel is een vorm die geen begin en geen einde heeft. Hierdoor ontstaat er een eenheid en connectie binnen de groep. Door in het ritme van jouw hartslag te slaan op je drum en in verbinding te zijn met jezelf, de groep en de wereld, onstaat er een levend ademend organisme, zoals de bedenker van de interactieve drumcirkels, Arthur Hull, het noemde.”

Wie wil mee drummen is zondag 7 april welkom op het zwemstrand bij De Jutter in Almere Haven. Om 11.15 uur wordt gestart met een meditatie en 11.33 uur is de tijd dat alle wereldwijde drumcirkels tegelijk starten met drummen. 

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto