De zwaan heeft het niet overleefd. (Foto: aangeleverd)
De zwaan heeft het niet overleefd. (Foto: aangeleverd)

Zwaan sterft door achtergebleven vishaakje

Algemeen

SIERADENBUURT – Een zwaan in de sloot achter Diadeemstraat in Sieradenbuurt is gestorven als gevolg van een roestige vishaak in zijn nek. De dierenarts heeft het dier uit zijn lijden moeten verlossen.

Buurtbewoners genieten al jaren van de zwanen die precies weten waar ze wat te eten kunnen halen. Maandag zag een buurtbewoner de zwaan in het riet zitten. “Eerst dachten we dat ze daar een nest hadden gemaakt. Maar er was slechts één zwaan.”De bewoners zag direct dat de zwaan iets mankeerde. “Hij had een donkere vlek op zijn nek en zijn veren hadden een beetje rozige gloed, net alsof hij gebloed had. Eten wilde hij ook niet.”

Dierenambulance

De bezorgde bewoner belde daarop de Dierenambulance die de zwaan wist te vangen en constateerde dat de zwaan een roestige vishaak in zijn nek had zitten, met daaraan een stuk visdraad. Het draad zat door de veren om zijn poot gewikkeld. De ambulance bracht het gewonde dier naar de vogelopvang in Naarden.

Uit lijden verlossen

Dinsdagochtend kwam het bericht dat de dierenarts de zwaan heeft moeten laten inslapen. “De verwonding heeft dusdanige beschadiging veroorzaakt in de nek dat zijn slokdarm dicht geduwd werd door de grote ontsteking die was ontstaan. Hierdoor was het geven van medicatie geen optie en konden ze de zwaan alleen maar helpen door hem uit zijn lijden te verlossen. En dat allemaal door een achtergelaten vishaakje…”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto