De wagen kan een gewicht tot 1500 kilo trekken. (Foto: Volvo)
De wagen kan een gewicht tot 1500 kilo trekken. (Foto: Volvo)

Volvo XC40 Recharge Pure electric

Auto

ALMERE - Iedereen die zijn zinnen heeft gezet op een elektrische compacte premium SUV die toch betaalbaar is, gaat naar de Volvo-dealer voor de Volvo XC40 Recharge Pure electric. Het instapmodel heeft een vanafprijs van 45.995,- euro.

De Volvo XC40 Recharge Pure electric heeft, in tegenstelling tot de Volvo XC40 Recharge Twin Pure electric, slechts één elektromotor en voorwielaandrijving. Met een elektromotor van 231 pk en een accupakket van 70 kWh is de verwachte actieradius 400 km. Voldoende om van Noord-Nederland naar Zuid-Nederland te rijden. De Volvo XC40 Recharge Pure electric is op nog een ander punt afgevallen; het gewicht is 150 kg minder dan dat van Volvo XC40 Recharge Twin Pure electric. Het lagere gewicht draagt bij aan de efficiëntie. Ook de liefhebbers van op vakantie gaan met een caravan kunnen met deze nieuwe elektrische Volvo goed uit de voeten. De Volvo XC40 Recharge Pure electric kan een gewicht tot 1.500 kg trekken.

Uitgebreide uitrusting

De Volvo XC40 Recharge Pure electric is standaard rijk uitgerust met Google infotainment met onder andere Google Maps en Google Play Store. Ook de Care Package, ofwel drie jaar garantie én service (inclusief pechhulp) krijg je er bij de aanschaf van de Volvo XC40 Recharge Pure electric bij. De Volvo XC40 Recharge Pure electric is te bestellen voor een bedrag vanaf 45.995,-. Als Plus is dit model leverbaar vanaf 47.995,- en als Pro vanaf 51.995,

Uit de krant