Marcel Beijer: “Toeristen die het stadje bezoeken herkennen de gebouwen die ik beschrijf.” (Foto: Maarten Feenstra)
Marcel Beijer: “Toeristen die het stadje bezoeken herkennen de gebouwen die ik beschrijf.” (Foto: Maarten Feenstra) MAARTEN FEENSTRA

Engelse vertaling voor roman Marcel Beijer

Boekentips

ALMERE – De roman Gouden Bergen van de Almeerse journalist en schrijver Marcel Beijer verschijnt in een Engelse vertaling. Beijer vertrekt eind april voor promotionele doeleinden naar Amerika.

In juli 2020 verscheen Gouden Bergen bij ISJB Uitgevers. Het boek kreeg van recensenten en lezers zeer hoge waarderingen. Beijer, journalist bij deze krant, is trots dat er vanuit Amerika belangstelling kwam om het boek ook in het Engels te vertalen. Gouden Bergen speelt zich deels in het Almere van 1990 af en deels in 1907 in Rhyolite, een goudzoekersstadje in de woestijn van Death Valley dat nu een spookstad is geworden. “Toen ik daar was om research voor het boek te doen, drongen de plaatselijke organisaties op het gebied van toerisme aan op een Engelse vertaling. Vorig jaar vond ik een Amerikaanse partij die brood zag in het boek en ging alles in een stroomversnelling. Met als gevolg dat het boek vanaf nu in een Engelse vertaling te koop is op toeristische plekken in Nevada en op de website Amazon. Wel gaaf: het boek nu wereldwijd verkrijgbaar.”

Trailer

Golden Mountains wordt aan de andere kant van de oceaan vooral commercieel in de markt gezet. Er is een flinke social media-marketingcampagne opgezet en zelfs een spectaculaire trailer gemaakt die de Amerikanen warm moet maken voor het boek. Beijer is daar best trots op: “In het boek breng ik de spookstad weer tot leven. De historische scènes in het boek zijn waar gebeurd. Toeristen die Rhyolite bezoeken herkennen de gebouwen die ik beschrijf, dat maakt een bezoek aan de spookstad interessanter en dat is goed voor het toerisme. Daarom komt het boek komt ook te liggen in het visitor centre, het Beatty Museum en bijvoorbeeld Scotty’s Castle, een toeristische attractie in Death Valley.”

De Amerikaanse trailer van Golden Mountains is te zien op www.marcelbeijer.com
De Nederlandse versie van Gouden Bergen is te koop via de lokale boekhandel (ISBN 9789083025698) of via www.marcelbeijer.nl

Bekijk hier de boektrailer


Uit de krant