Afbeelding

Oud-rechercheur bundelt waargebeurde politieverhalen

Boekentips

ALMERE - Joop van Heuveln uit Almere Haven heeft een nieuw boek uitgebracht met verhalen vanuit de politiepraktijk. Het boek ‘Net geen 101 waargebeurde Politieverhalen’ is uitgegeven door Boekscout en telt 258 pagina’s.

Van Heuveln werkte zelf van 1970 tot en met 2010 bij de Amsterdamse politie. Hij begon als agent aan de Warmoesstraat. Na de opleiding tot rechercheur werkte hij bij de Jeugd- en Zedenpolitie, om later terug te keren als brigadier aan de Warmoesstraat. Begin 1990 stapte hij over naar het politieonderwijs. 

Zijn boek is een bundeling van waargebeurde verhalen en anekdotes, over aanhoudingen, ontvoeringszaken, drugsonderzoeken, mishandelingen en moordzaken, maar Van Heuveln geeft ook een blik achter de schermen bij het koninklijk huwelijk van Willem-Alexander en Maxima bijvoorbeeld. “Werken bij de politie is zo divers dat er na de inwerkjaren voor de (hoofd)agent zeker iets te vinden is waar zijn of haar interesse ligt”, stelt de schrijver. “Je kan gewoon op straat blijven werken, maar wat dacht je van hondenbegeleider of paardendiender, motoragent, de mobiele eenheid of het arrestatieteam? Ik verzeker je geen dag is hetzelfde.”

Uit de krant