(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd)

Almeerse schrijft boek over traumatische jeugd

Boekentips

Almeerse schrijft boek over traumatische jeugd

ALMERE - ‘Bevrijd van zwijgplicht’ is het nieuwe boek van Youssra Zouaghi-de Boer uit Almere. Het volgt het levensverhaal van een jonge Marokkaans-Nederlandse vrouw die over haar traumatische jeugd schrijft in een dagboek. Voor het eerst opent ze de deuren over haar verleden vol veelvuldig seksueel misbruik binnen haar eigen familie, verwaarlozing, mishandeling en huiselijk geweld. Deze autobiografie is uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.

Het verhaal gaat over Afra, een jonge vrouw die zich ondanks haar fijne leven, niet gelukkig voelt. Sterker nog: ze staat op het punt van instorten. Op aanraden van haar arts besluit ze een dagboek te kopen om van zich af te schrijven. En dat doet ze. Voor het eerst opent ze deuren uit haar verleden die ze jarenlang met man en macht heeft geprobeerd gesloten te houden. Ze komt oog in oog te staan met haar pijnlijke jeugd die ervoor heeft gezorgd dat ze in haar volwassen leven moet dealen met chronische PTSS en meerdere depressies. Het praten hierover binnen de Marokkaanse samenleving is taboe, iets wat Afra, omwille van zichzelf, wel moet doorbreken. 

Over de auteur

Youssra (31) is afgestudeerd als maatschappelijk werker en werkt als freelancer in de zorg. Ze woont samen met haar partner en twee zoontjes. Wanneer ze voor de eerste keer moeder wordt, beseft ze dat haar pijnlijke verleden haar heeft ingehaald. Ze wordt gediagnosticeerd met PTSS. ‘Bevrijd van zwijgplicht’ is ontstaan tijdens haar eigen verwerkingsproces van onder andere seksueel misbruik en (emotionele) verwaarlozing binnen haar familie. Met het uitgeven van dit boek hoopt ze andere slachtoffers van misbruik te kunnen bereiken en ze een hart onder de riem te steken.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto