Afbeelding

Almeerder schrijft boek voor zoekende gelovigen

Boekentips

ALMERE - Open vensters van Almeerder Tonnis Buurma is hèt boek voor de zoekende gelovige. Voor degene die zich niet wil verschuilen achter vaste waarheden, gewoonten en rituelen, biedt de schrijver een bezinnings- en inspiratieboek waarbij Bijbelteksten, gedichten en beeldende kunst elkaar afwisselen. Het boek is op 27 oktober verschenen bij Uitgeverij Boekscout.

Een bezinnings- en inspiratieboek met bespiegelingen, overwegingen, gedachten, mijmeringen, dromen, verhalen, gedichten, schilderijen, tekeningen, etsen, gravures en foto’s. Het schilderij van het kerkelijk interieur op de cover van dit boek is een metafoor voor een denkbeeldig innerlijk geloofshuis van een zoekende gelovige. Door de vensters te openen wil hij zich niet opsluiten achter een dikke geloofsmuur met toegesloten vensters. Hij wil zich niet verschuilen achter allerlei vaste waarheden, gewoonten en rituelen, maar vanuit de inspirerende kracht van Gods Geest opstaan en in beweging komen om de vensters te openen van zijn geloofshuis. Hierdoor krijgt hij alle ruimte en gelegenheid in een wereld van relaties te zoeken naar verheldering van zijn levensbron, naar zijn motivatie en inspiratie, naar zijn creativiteit, naar zijn emoties, naar zijn kwetsbaarheid en empathie.

Over de auteur

Tonnis Buurma is afgestudeerd aan de Theologische Faculteit van de Rijksuniversiteit Groningen. Als pastor, predikant en theoloog heeft hij gewerkt in diverse protestantse en oecumenische gemeenten, zowel in een stad als in verschillende dorpen. In zijn werk vindt hij de luisterende ontmoeting met mensen waardevol. Hij vindt het verrijkend om samen met anderen in de ontmoeting antwoorden te zoeken op de vele geloofs- en levensvragen die er in deze tijd zijn.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto