Lyla vertelde tijdens haar boekpresentatie alles over de herkomst en betekenis van de piñata. (Foto: Almere DEZE WEEK)
Lyla vertelde tijdens haar boekpresentatie alles over de herkomst en betekenis van de piñata. (Foto: Almere DEZE WEEK)

Na ‘Vrouwen van Almere’ volgt serie verhalen over migrantenkinderen

Boekentips

HAVEN – De Almeerse fotografe Lyla Carrillo Quan-van der Kaaden lanceerde zaterdag tijdens het open huis van Corrosia haar kinderboek La Piñata. Nadat zij in de bibliotheek van Haven had voorgelezen uit haar boek, gingen de aanwezige kinderen zelf aan de slag met het maken van hun eigen piñata.

Eerder portretteerde Lyla 88 Almeerse vrouwen die net als zijzelf vanuit een ander land naar Almere zijn gekomen. Dit resulteerde in de expositie en het boek ‘Latin Women of Almere’. “Al snel kreeg ik het idee om een vervolg te maken over migrantenkinderen die in Almere opgroeien met twee culturen. Zoals Bradly, een Almeerse jongen met een Mexicaanse moeder en een Nederlandse vader”, vertelt Lyla. “Bradly vertegenwoordigt de tweede generatie biculturele migranten in Nederland. De mix van Latijns en Nederlands bloed en alles wat komt kijken bij het opgroeien met beide culturen in dit multiculturele land.”

Verzameling verhaaltjes

‘Kinderen van Almere’ wordt een verzameling verhaaltjes van kinderen die opgroeien met twee culturen. “La Piñata is de eerste in de reeks. Het boekje is niet alleen een middel om onze Latijnse tradities over te dragen en bekend te maken, maar ook een instrument voor dialoog en bewustmaking. Wat is er mooier dan dat een kind zijn of haar ervaring vertelt zodat anderen het kunnen begrijpen. Ook een manier voor moeder-kind om qualitytime te hebben.”

Tijdens de boekpresentatie werd meer verteld over de betekenis en oorsprong van de piñata. Daarna maakten de kinderen hun eigen exemplaar en werd de piñata die voor de cover van het boekje was gebruikt gezamenlijk geopend. Lyla kijkt terug op een geslaagd evenement. “Ik ga dit gebruiken om feedback te krijgen en wellicht partners te vinden om in de toekomst een stichting op te richten en het hele project ‘Kinderen van Almere’ te kunnen realiseren.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto