Staatssecretaris Uslu nam onder andere een kijkje bij theatergezelschap BonteHond. (Foto: aangeleverd)
Staatssecretaris Uslu nam onder andere een kijkje bij theatergezelschap BonteHond. (Foto: aangeleverd)

Staatssecretaris Uslu bezoekt culturele makers in Almere

Cultuur

ALMERE - Staatssecretaris Gunay Uslu (Cultuur en Media) heeft een werkbezoek gebracht aan gebouw De Voetnoot in Almere, waar zij in gesprek ging met Flevolandse cultuurmakers en culturele instellingen. Zij werd ontvangen door Michiel Rijsberman, gedeputeerde Kunst en Cultuur. 

De directeuren van het Almeerse jeugdtheatergezelschap BonteHond leidden de staatssecretaris rond door het gebouw, dat het thuishonk is van verschillende culturele instellingen. Uslu maakte ook kennis met de zakelijke en artistieke leiding van theatergroepen Suburbia en SubSub. 

In de repetitieruimte ging zij het gesprek aan met Soleil Eijken en Teunis Ruiten. Soleil volgt het traject zakelijk leiderschap en Teunis het traject de nieuwe makers. Beide trajecten vinden plaats in het kader van het samenwerkingsverband Flevolab. In een gesprek met Valery Mak, programmamaker van Carte Blanche, hoorde zij over de mogelijkheden die makers en culturele instellingen in Flevoland krijgen voor culturele (samenwerkings)projecten. Dit innovatieve programma, onderdeel van het provinciale Fonds voor culturele ontwikkeling, stimuleert hen om zichzelf en/of nieuw aanbod te ontwikkelen. Ook in de toekomst wil Flevoland zich blijven inzetten om ruimte te maken voor het experiment van makers. 

Tot slot sprak de staatssecretaris met Denise de Boer, kwartiermaker en projectdirecteur van het nieuw op te richten Kunstmuseum. Zij werd bijgepraat over de eerste stappen die het museum heeft gezet in het collectieplan en collectiebeheer van de landschapskunstcollectie. Met behulp van een VR bril kon zij daarna met eigen ogen de Flevolandse landschapskunstwerken bezoeken die Flevoland rijk is. 

Door dit werkbezoek heeft de provincie de staatssecretaris kunnen laten zien wat er met relatief weinig middelen al is bereikt in de provincie en waar verdere kansen voor samenwerking liggen. Samenwerking met OCW is volgens de provincie en de culturele instellingen noodzakelijk om de prille culturele infrastructuur van Flevoland tot verdere bloei te brengen.

(Foto: aangeleverd)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto