De voorstelling 'I lost my mom at the supermarket' wordt gespeeld in Corrosia. (Foto: Thomas Dhanens)
De voorstelling 'I lost my mom at the supermarket' wordt gespeeld in Corrosia. (Foto: Thomas Dhanens)

Corrosia maakt programma van buurtfestival Enter Almere Haven bekend

Haven

HAVEN - Corrosia Theater, Expo & Film heeft het programma bekendgemaakt voor Enter Almere Haven, het buurtfestival dat op zaterdag 3 en zondag 4 juli plaatsvindt in Haven Centrum, de Meenten/Grienden en de Wierden/Laren.

Door auteur

De afgelopen twee jaar werkten buurtbewoners onder leiding van Corrosia aan dit festival dat oorspronkelijk in juni 2020 zou plaatsvinden. Op het programma staan 25 acts en kunstprojecten, die gratis te bekijken zijn. In verband met de coronamaatregelen moet er wel gereserveerd worden. Dit kan via de website van Corrosia of door het scannen van de QR-code op de posters.

Programma Centrum

In het centrum van Haven is gekozen voor de projecten Bamboestiek (een piramide van bamboe die wordt gebouwd met bewoners), de luistervoorstelling ‘I lost my mom at the supermarket’ in Corrosia, de Nederlandse volkszangeres Sophie Straat en muziek van InnerCircle. De Vlaamse theatermakers Nele Vereecken en Sven Roothooft nemen het publiek mee op een sightseeing safari.

Programma Meenten en Grienden

In de Meenten en Grienden zijn circusvoorstellingen voor alle leeftijden met onder andere Webbing Dress en de Verrukkelijke Vuilnismannen die na afloop ook een workshop geven. Verder is er Spoken word door de Almeerse woordkunstenaar Mart Schalken en schrijver Ernest van der Kwast leest voor uit zijn nieuwe boek Ilyas. In de Meenten en Grienden worden de dagen afgesloten door de Dirt Road Music Band en de Dance Connects Club.

Programma Wierden en Laren

In de Wierden en Laren is gekozen voor de jeugdvoorstellingen ‘Buurmans Keukenparade’, een wervelende spicy kook-dans-show over de lekkerste gerechten uit de wereldkeuken, en de muziektheatervoorstelling ‘Vrienden voor altijd’ van Samba Salad. Almeerders kunnen meehaken aan het haak kunstproject Groeisel van de Almeerse kunstenaar Anke Portier. Verder is er wereldmuziek uit Turkije, India en Syrië door Mehmet Polat en een voordracht door de Almeerse schrijver Bram Koedam.

Deur-tot- deur parade”

ACCU & Pretvormer slaan de handen ineen om samen met bewoners uit de wijken een feestelijke deur-tot-deur parade vorm te geven. Op gezette tijden in de verschillende wijken kunnen bewoners meedoen door de parade te aanschouwen vanuit hun eigen voortuin of hangend uit een open raam.

Bekijk het hele programma en reserveer een gratis kaartje via www.cultureelcentrumcorrosia.nl/programma/enter..

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto