Afbeelding

Last van vocht in uw kruipruimte?

Partnerbijdrage

ALMERE - Vocht in uw kruipruimte kan verschillende oorzaken hebben. Een belangrijke oorzaak is dat het vocht in de lucht gaat condenseren en tegen de koude delen boven in de kruipruimte gaat zitten, zoals de onderkant van de betonvloer. Condens in de kruipruimte ontstaat soms door een gebrek aan ventilatie.

Een andere oorzaak van een vochtige kruipruimte is door te hoge stand van grondwater en verzakking van de bodem. Op deze manier komt er veel water in de kruipruimte dat op den duur gaat verdampen. Er kan zelfs ook een breuk ontstaan in de riolering. De kruipruimte komt dan nog meer onder water te staan en naar verloop van tijd wordt ook dit water omgezet in condens.

Wanneer uw kruipruimte te vochtig is, kan het zijn dat het vocht door de kieren van de vloer of via de meter kast omhoogkomt. Het resultaat? Schimmels op plinten, in hoeken en in de meterkast.

Wanneer uw kruipruimte zo vochtig is, is het extra belangrijk om de ruimte af te dekken meteen folie met daarop schuimbeton, waardoor het vocht niet de woning binnen kan dringen.

Wat is schuimbeton?

Voor een schuimbeton maken wij gebruik vaneen vloeibaar mortel dat bestaat uit: cement (eventueel verschillende soorten), fijn zand, water, schuimmiddel en soms eventuele vulmiddelen (poederkoolvliegas - steenmeel).

Een Schuimbeton is erg duurzaam, licht, goedkoop, gaat lang mee en is makkelijk aan te brengen. Een (schuim)betonvloer is poreus en heeft veel zuigkracht zodat het vocht opneemt bijvoorbeeld – dan is bouwfolie noodzakelijk. De folie dient als beschermlaag tussen het beton en de ondergrond. Doordat de bouwfolie het vochttransport tegenhoudt, hardt het beton ook niet te snel uit. De folie natuurlijk op de juiste wijze worden aangebracht. Alle oude materialen van de vloer moeten worden verwijderd. Pas als de ondergrond helemaal kaal en egaal is, kan de folie worden aangebracht. De bouwfolie moet niet alleen op de grond worden gelegd, maar ook deels tegen opstaande wanden, om te voorkomen dat vocht kan optrekken. Houd hiervoor een hoogte van zo’n 20 centimeter aan. Bovenop de folie wordt de schuimbeton gegoten.

Informeer naar demogelijkheden
Tel. 085-4846144
www.woodstock-vloeren.nl

Uit de krant