Afbeelding

IKC De Woudreus opent deuren in Nobelhorst

Partnerbijdrage

NOBELHORST - Maandag 29 augustus 2022 opent IKC De Woudreus voor het eerst haar deuren. Voor een aantal kinderen start op dat moment hun eerste schooldag op een gloednieuwe Almeerse basisschool in de wijk Nobelhorst. 

(Advertorial)

De werkwijze van de basisschool is geïnspireerd door de pedagogiek van Reggio Emilia. Kinderen zijn van nature nieuwsgierig en hebben veel vragen waar ze antwoorden op zoeken. Belangrijk is dat de kinderen de ruimte krijgen om te leren leren. Een vaardigheid waar ze de rest van hun leven profijt van zullen hebben.

IKC De Woudreus is ook een Kindertalentenfluisterschool. Uitgaande vanuit de talenten van de kinderen leren zij onder andere wat hun talenten zijn en waar hun talenten helemaal tot hun recht komen. 

In de ochtend worden op traditionele wijze in combinatie met bewegend leren de basisvakken aangeboden. In de middag wordt aandacht besteed aan de zaakvakken. De school organiseert dit op een thematische wijze waarbij zij regelmatig groepsdoorbroken werken. Er wordt schoolbreed aan dezelfde thema’s gewerkt, daardoor is een thema door de hele school zichtbaar en krijgt het echt betekenis.

Bent u nieuwsgierig en wilt u meer informatie? Neem dan een kijkje op www.ikcdewoudreus.nl of bel met 06-23179627 (Ludo van Doornik– directeur).


Afbeelding

Uit de krant