Recyclen stroomt door de aderen van de familie Schenk. (Foto: aangeleverd)
Recyclen stroomt door de aderen van de familie Schenk. (Foto: aangeleverd)

Familiebedrijf Schenk Recycling in Almere koopt ‘verborgen schatten’ in

Partnerbijdrage

Advertorial

Familiebedrijf Schenk Recycling, opgericht in Laren door Jan Schenk senior 1956, koopt ‘verborgen schatten’ in om deze te recyclen. Inmiddels verblijft het bedrijf al meer dan 30 jaar succesvol in Almere en zet de derde generatie uit de familie het bedrijf voort. De mogelijkheden met betrekking tot recyclen zijn flink uitgebreid en Schenk Recycling pakt al deze mogelijkheden met beide handen aan. Zij verzorgen namelijk de handel én verwerking van papier, plastic en metaal op één plek, een totaaloplossing die zeer uniek is. Een groot deel van de bevolking is niet op de hoogte van alle soorten materialen die gerecycled kunnen worden en kan er namelijk een (flinke) vergoeding voor krijgen. Specialist Schenk Recycling vertelt er graag meer over.


Schenk Recycling is van mening dat teveel afval wordt weggegooid dat eigenlijk uitstekend gerecycled kan worden. Daarom kunnen de inwoners van Almere en omgeving nu koper en metaal inleveren tegen een eerlijke prijs - hiermee draagt Schenk Recycling bij aan een duurzamere wereld.

‘Verborgen schatten’ recyclen

Recyclen draait om het halen van grondstoffen uit afval, zodat deze hergebruikt kunnen worden. Hiermee wordt een grote hoeveelheid grondstoffen en energie bespaard. Veel soorten metalen en oude apparaten die ingeleverd kunnen worden, heeft men al in huis. Bij Schenk Recycling, kunnen allerlei soorten metalen ingeleverd worden: van afgedankte producten zoals oude computers en harde schijven, RVS, accu’s, koper en zelfs messing.
Tijdens verbouwingen of verhuizingen vindt men vaak een berg aan metalen die niet meer gebruikt worden. Veel te vaak belanden deze ‘verborgen schatten’ bij het restafval. Zonde, want deze materialen kunnen uitstekend gebruikt worden om weer andere producten van te maken. Daarnaast kan de particulier hier een flink bedrag aan verdienen. Zo kan koper inleveren er bijvoorbeeld voor zorgen dat er nieuwe water- en elektriciteitsleidingen voor in de bouw kunnen worden gemaakt. Aangezien de vraagprijs naar koper groter is dan het aanbod tegenwoordig, hangt hier een grote waarde aan vast: één kilogram brengt namelijk ongeveer 7 euro op.

Lever nu metalen in bij Schenk Recycling

Bij Schenk Recycling is al het ingeleverde metaal in goede handen. Het familiebedrijf beschikt namelijk over de juiste certificering en voldoen aan de hoogste milieueisen. Het metaal wordt afgewogen, onder toezicht van de persoon die de producten inlevert, en vervolgens wordt de prijs berekend aan de hand van de dagprijs. Door de wisselende vraag-en-aanbod balans, fluctueert dit bedrag. Bij Schenk Recycling kunnen de prijzen vooraf opgevraagd worden. Recyclen stroomt door de aderen van de familie, waardoor zij precies weten wat er met de metalen gedaan moet worden om het recycleproces succesvol te doorlopen en af te sluiten.

Uit de krant