Afbeelding

Op zoek naar een makelaar in Almere? Dit kan een makelaar voor jou betekenen!

Partnerbijdrage

Het woningtekort doen de huizenprijzen nog altijd de pan uit rijzen. Hoewel de vraagprijzen zo langzamerhand lijken te stabiliseren, zal het tekort aan betaalbare woningen de komende tijd blijven bestaan. Met een gemiddelde vraagprijs van meer dan 400.000 euro lijkt de situatie uitzichtloos voor grote groepen Nederlanders die een volgende stap proberen te nemen op de woningmarkt. Zeker als je je bedenkt dat de meerderheid van deze woningen boven de vraagprijs verkocht wordt.

Nijpend tekort aan woningen voor starters

Hoewel de Rijksoverheid in 2020 zei te verwachten dat de woningmarkt zich anno 2022 zou herstellen, blijkt dat dit in de praktijk nog op zich te laten wachten. In de eerste helft van dit jaar zijn de huizenprijzen alsnog gestegen en het verwachte herstel lijkt vooralsnog ver weg. Dat betekent echter niet dat de markt compleet tot stilstand is gekomen, of dat het verkrijgen van een woning onze stad helemaal niet haalbaar is. Het enige wat je nodig hebt is de juiste makelaar in Almere!

Schakel de hulp in van een makelaar in Almere

Om aan een huis te komen en daar de juiste, passende prijs voor te betalen is een betrouwbare partner belangrijker dan ooit. Het vakmanschap en de professionaliteit van een makelaar kan echt het verschil maken wanneer je op zoek bent naar een huis. Waar makelaars vroeger vooral werden gezien als verkopers, is het vakgebied nu gericht op het geven van advies en steun bij het kopen en verkopen van onroerend goed.

Wat doet een makelaar precies?

Een makelaar in Almere functioneert als tussenpersoon bij transacties rondom onroerend goed en bemiddelt daarnaast bij de koop, verkoop. huur en verhuur van huizen. Het vak van makelaar is te verdelen in aankoop- en verkoopmakelaars. 

Een aankoopmakelaar neem je in dienst wanneer je een woning wilt gaan kopen. Je kunt bij deze makelaars terecht als je interesse hebt in een van de woningen die aangeboden worden. Maar je kunt er ook langs wanneer je nog niet precies weet waar je naar op zoekt bent. De aankoopmakelaar helpt bij het vinden van de woning die perfect bij jouw situatie past. Je krijgt de mogelijkheid om woningen te bezichtigen en wordt gewezen op zaken die mogelijk impact hebben op de waarde van de woning, zoals delen van de woning die verbouwd zullen moeten worden. Mocht je akkoord gaan met de prijs, dan regelt de aankoopmakelaar de verdere afhandeling.

Je woning verkopen met een makelaar in Almere

Voor de verkoop zoek je een makelaar in Almere die zich richt op de verkoop van een woning. Een verkoopmakelaar probeert aandacht te trekken voor je woning door het huis zo aantrekkelijk mogelijk op de markt te zetten. De woning wordt eerst beoordeelt, waarna in overleg met de eigenaar een vraagprijs af wordt gestemd. De verkoopmakelaar is het contactpunt voor geïnteresseerde kopers en regelt bezichtigingen. Mocht er een bod binnenkomen, dan kun je ervoor kiezen om een tegenbod te doen. Dit gebeurt altijd in overleg met de eigenaar van de woning.

Tot slot regelt een verkoopmakelaar al het benodigde papierwerk, zoals contracten en overeenkomsten. Ook in dit geval wordt de verkoop door de makelaar afgehandelt.

Klaar om de woningmarkt te betreden? Vraag een makelaar in Almere om advies!

Het inschakelen van een makelaar kan dus veel opleveren. Een makelaar bespaard je op tijd en overbodige kosten. Daarnaast zorgt een makelaar ervoor dat een overeenkomstig wettig is. Van plan om binnenkort een huis te kopen, of je bestaande woning te verkopen? Schakel dan een makelaar in Almere in!

(Advertorial)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto