Het logo van de PvdA
Het logo van de PvdA

PvdA: discriminatie bij vinden van stageplekken

Politiek

ALMERE – De PvdA  Almere zegt signalen te hebben ontvangen dat Almeerse Mbo-studenten met een migratieachtergrond worden gediscrimineerd bij het vinden van een stageplek. Net als in Utrecht is gedaan, wil de partij ook in Almere onderzoek laten uitvoeren.

De gemeente Utrecht liet het Verwey Jonker Instituut onlangs onderzoek doen naar deze vorm van discriminatie. Daaruit bleek dat jongeren met een migratieachtergrond vaak gediscrimineerd worden. Vooral ICT-bedrijven zouden zich daar schuldig aan maken. Dat is zorgelijk, want bij gebrek aan stage-ervaring zijn de jongeren geneigd te stoppen met hun opleiding, waardoor ze ook geen startkwalificatie krijgen. 

Signalen

PvdA-raadslid Tarik Sahbaz zegt signalen te hebben ontvangen dat deze vorm van discriminatie ook in Almere gaande is. Hij heeft namens de PvdA daarom schriftelijke vragen gesteld waarin gevraagd wordt of het college bereid is om in Almere onderzoek uit te laten voeren, en wat er tot nu toe in Almere gedaan is om jongeren die hun studie voortijdig moesten beëindigen, weer te begeleiden naar school of naar een dagbesteding. Tot slot vraagt de partij zich af of de gemeente een protocol heeft aangaande de omgang met discriminatie op de stagemarkt.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto