De eerste 7 van het CDA, met in het midden wethouder Froukje de Jonge. (Foto: aangeleverd)
De eerste 7 van het CDA, met in het midden wethouder Froukje de Jonge. (Foto: aangeleverd)

Froukje de Jonge lijsttrekker CDA

Politiek

ALMERE – Wethouder Froukje de Jonge zal bij de gemeenteraadverkiezingen in 2022 lijsttrekker zijn van het CDA in Almere. Fractievoorzitter Bastiaan Malotaux keert niet terug.

De partij heeft deze week haar kandidatenlijst officieel vastgesteld. De Jonge is al langere tijd wethouder in Almere. Bij aanvang van het huidige college keerde ze echter niet terug en werd ze interim burgemeester in Stadskanaal. Twee jaar geleden, nadat de PvdA uit het college stapte, keerde ze weer terug in Almere. 

Tweede op de lijst is nieuwkomer Nienke Nieuwenhuizen. Zij is specialist Ouderengeneeskunde, bestuursvoorzitter Verenso en tot voor kort lid van het Outbreak Management Team Covid 19. Plek 3 is voor Kees Sanderse die sinds begin dit jaar al deel uitmaakt van de CDA-fractie. De lijst wordt verder aangevuld met Lisette de Block-Klein (4), Jeltje Vliegenthart-Kuiken (5), Fred Gansevoort (6) en Thea Frederik-Douve (7).

Opvallend is dat fractievoorzitter Bastiaan Malotaux niet op de lijst staat. Hij kan het drukke werk als raadslid niet combineren met zijn werk en gezin.

Uit de krant