Tineke Ras is alweer weg bij Respect Almere. Links fractievoorzitter René Eekhuis (Foto: aangeleverd)
Tineke Ras is alweer weg bij Respect Almere. Links fractievoorzitter René Eekhuis (Foto: aangeleverd)

Tineke Ras en Wally de Griek weg bij Respect

Politiek

ALMERE -  Tineke Ras van het Luierpark en Wally de Griek van het restaurant Pallas Athene hebben zich teruggetrokken uit de politieke partij Respect Almere. Het was pas een week bekend dat Ras zich bij Respect aansloot. Het oud-Pvda partijlid stapt op vanwege de problemen rond het fractiebudget. Restauranteigenaar Wally Parashou (Wally de Griek) stapt op uit tijdgebrek.

Door Robert Mienstra en Marcel Beijer

Ras stapte afgelopen maandag op tijdens de fractievergadering van Respect Almere. Naar eigen zeggen kan ze zich niet vinden in de handelswijze van fractievoorzitter René Eekhuis naar aanleiding van de problemen met de fractievergoedingen die zij omschrijft als ‘malversaties’ en vreest dat dit de goede naam van het Luierpark aantast. Ras is al jarenlang bevlogen beheerster van dit herdenkingspark.
Meer partijleden zouden aangedrongen hebben op het vertrek van Eekhuis als fractievoorzitter, maar die zou geweigerd hebben te vertrekken. Lees hier de reactie van Eekhuis.

Wally de Griek

Ook Wally Paraschou, beter bekend als Wally de Griek - eigenaar van restaurant Pallas Athene in Tussen de Vaarten - is uit de partij gestapt. Volgens hem heeft dit echter niets te maken met de financiële perikelen, maar ontbreekt het hem aan tijd.

Ton Theunis

Ton Theunis, die jarenlang getracht heeft het fantasypark WitchWorld op te zetten rond het Kasteel Almere, wil zich niet aansluiten bij Respect Almere alhoewel hij wel gepolst is om op de verkiezingslijst te komen. “Ze hebben me gevraagd en ik heb drie vergaderingen bijgewoond, maar dat was puur uit nieuwsgierigheid. Ik wil weten hoe een politieke partij werkt. Zo ben ik ook een keer bij de PvdA langs geweest. Wie weet duik ik ergens in de politiek op. Maar voorlopig niet, want bij de meeste partijen moet je eerst een jaar lid zijn voordat je de gemeenteraad in kon. Bij Respect gold dat overigens niet.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto