Kees Sanderse (CDA) (Foto: CDA Almere)
Kees Sanderse (CDA) (Foto: CDA Almere)

CDA Almere ontvangt klachten over supermarktaanbod

Politiek

ALMERE - Het CDA Almere zegt de afgelopen weken veel klachten te hebben ontvangen van inwoners van de Parkwijk, Danswijk en de Filmwijk over de overname van de Deensupermarkt aan de Salsastraat in de Danswijk. Er is veel onbegrip dat er wederom een Albert Heijn wordt geopend in een gebied waar er al twee zijn gevestigd.

Afgelopen zomer werd bekend dat van de tachtig Deen supermarkten in Nederland er 38 filialen door Albert Heijn, 23 door Vomar Voordeelmarkt en negentien door DekaMarkt zouden worden overgenomen. Veel bewoners zijn voor hun dagelijkse boodschappen nu aangewezen op een Albert Heijn, omdat de dichtstbijzijnde supermarkt van een andere keten nu meer dan twee kilometer verwijderd is van hun woning. CDA Almere had liever gezien dat de supermarkt aan de Salsastraat bijvoorbeeld een DekaMarkt was geworden. Het winkelaanbod in deze wijken wordt op deze manier wel erg schraal. “De Autoriteit Consument en Mark (ACM) zou zaken als verschraling van het winkelaanbod mee moeten nemen in hun oordeel over dit soort overnames”, zo laat fractie-assistent Kees Sanderse weten. “Albert Heijn zit toch aan de bovenkant van de markt en is voor veel mensen aan de dure kant.”

Nieuwe supermarkten

Helaas kan de gemeente Almere weinig doen aan de overname door Albert Heijn aan de Salsastraat omdat de ACM daar over gaat, en niet de gemeente. Als er bijvoorbeeld een nieuwe supermarkt wordt gebouwd, dan heeft de gemeente wel wat te zeggen. In dat geval stelt ze zelf de eisen op en houdt ze ook rekening met het al aanwezige supermarktaanbod.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto