Marc van Rooij. (Foto: aangeleverd)
Marc van Rooij. (Foto: aangeleverd)

Leden 50PLUS doen verzoek tot royement Van Rooij

Politiek

ALMERE – Een aantal leden van de Almeerse 50PLUS-partij heeft bij het hoofdbestuur een verzoek ingediend tot royement van de onlangs gekozen lijsttrekker, Marc van Rooij.

Door Marcel Beijer

Dinsdag werd bekend dat de twee kandidaat-lijsttrekkers ernstig met elkaar gebrouilleerd zijn geraakt. Paul van der Starre, die de verkiezingen met één stem verschil verloor, stelt dat Van Rooij zich niet aan de gemaakte afspraken heeft gehouden om geen rechtstreeks contact met leden te hebben. Van Rooij ontkent die aantijging. 

Royeren

Naar nu blijkt is bij het hoofdbestuur een verzoek binnengekomen om Van Rooij te royeren als lid. Landelijk woordvoerder André van Woerkom van 50PLUS bevestigt dat het verzoek is ingediend door drie leden van de partij. Welke namen onder dat verzoek staan wil hij niet aangeven. “Vanuit het hoofdbestuur zijn we een bemiddelingspoging aan het opzetten tussen beide kemphanen, maar dat is een moeizaam verhaal. Het beste zou zijn als ze het beiden gaan uitpraten in een hutje op de hei en dan met een gezamenlijk plan naar buiten komen. Dat is het beste voor henzelf, de partij maar vooral de kiezer. Het is duidelijk dat we niet blij zijn met de situatie in Almere. Het zet de partij weer negatief in het nieuws. Dit moet snel uit de wereld. In november zijn er al verkiezingen in Brabant.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto