Bastiaan Malotaux van het CDA (Foto: Almere DEZE WEEK)
Bastiaan Malotaux van het CDA (Foto: Almere DEZE WEEK)

CDA denkt aan vuurwerkverenigingen

Politiek

ALMERE – Het CDA wil dat het college mogelijkheden gaat onderzoeken om de vuurwerktraditie in ere te houden. De partij denkt daarbij aan vuurwerkverenigingen voor buurten. Fractievoorzitter Bastiaan Malotaux kondigde het plan aan de podcast het Politieke Circus van Almere.

Het CDA Almere is van mening dat de vuurwerktraditie waardevol is. Omdat het voornemen is om binnen drie jaar een totaalverbod op het afsteken van consumentenvuurwerk binnen Almere in te voeren, komt de partij nu met een alternatief voorstel. “Samen naar vuurwerk kijken en het afsteken met je familie, vrienden en buren is voor veel mensen een feestje, dat tevens bijdraagt aan de sociale cohesie in de buurt”, stelt Malotaux.  “Het is toch zonde dat mensen die zich netjes aan de regels houden, nu de dupe worden?Daarom is voor ons het afschaffen van consumentenvuurwerk zonder volwaardig alternatief onacceptabel, temeer hierover landelijk nog geen definitieve uitspraak is.”

Onderzoek

Daarom dient CDA Almere een motie in, waarin zij het college van BenW vraagt om alternatieven te onderzoeken. Hierbij wordt gedacht aan het (beperkt) toestaan van het afsteken van consumentenvuurwerk door buurtverenigingen of zogenaamde vuurwerkverenigingen. “Waarin mensen een opleiding krijgen en ook verantwoordelijk zijn”, aldus Malotaux in de podcast Het Politieke Circus van Almere.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto