Gregor Stam. (Archieffoto: Fred Rotgans)
Gregor Stam. (Archieffoto: Fred Rotgans) Almere DEZE WEEK

Gregor Stam weg bij AP/OPA

Politiek

ALMERE - Gregor Stam houdt het al weer voor gezien bij de politieke partij AP/OPA. De oud-triatleet en bekende Almeerder staat niet op de verkiezingslijst van de partij. Stam stond oorspronkelijk op plek 9 van de verkiezingslijst. Reden voor hem om zich als kandidaat-raadslid terug te trekken en de partij de rug toe te keren.

Door Robert Mienstra

“Met die negende plek - een onverkiesbare plaats - liet AP/OPA zien dat ze helemaal geen vertrouwen meer in me hebben”, zegt Stam. “Ze weten dat ik iemand ben die er vol voor gaat, maar blijkbaar was dat niet genoeg.”
Op 22 oktober werden Gregor Stam en Ton Theunis gepresenteerd als de nieuwe stemmenkanonnen van AP/OPA. “In de politiek werd er niet meer naar mijn ideeën geluisterd. AP/OPA geeft mij juist wel dat podium. Als we met meerdere zetels in de raad komen in maart 2022 dan ga ik daar zeker een vuist maken voor de goede ontwikkeling van het zwembad”, zei Stam toen.
“Maar nu met een negende plek heeft het voor mij geen zin meer.”

De verkiezingslijst van AP/OPA kent 13 kandidaten. Lijsttrekker is Johan de Leeuw. Op twee staat de huidige fractie-assistent Rene Dekker. Op drie staat Ton Theunis.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto