René Dekker, Johan de Leeuw, Ton Theunis en Gregor Stam (rechts) in betere tijden. (Archieffoto: Almere DEZE WEEK)
René Dekker, Johan de Leeuw, Ton Theunis en Gregor Stam (rechts) in betere tijden. (Archieffoto: Almere DEZE WEEK)

AP/OPA: ‘Gregor Stam wilde voor hoofdprijs gaan’

Politiek

ALMERE - Lijsttrekker Johan de Leeuw van AP/OPA vindt het jammer dat Gregor Stam zich heeft teruggetrokken als kandidaat-raadslid voor zijn partij. De oud-triatleet en voorvechter voor een buitenzwembad in Almere, was ontevreden dat hij op de negende plek was geplaatst. Dat is een onverkiesbare plek. AP/OPA heeft op dit moment slechts één raadszetel.

Volgens De Leeuw is Gregor Stam ‘een mooie stadsgenoot met veel kennis en vaardigheid in de sport’, “Maar er zit een gat tussen sport en politiek. Wij wilden hem graag in de gelegenheid stellen zich hier in te bekwamen. maar Gregor ging gelijk voor de hoofdprijs. Als belanghebbende bij het nieuwe zwembad zou hij niet op dat onderdeel het woord kunnen voeren. Zo zijn de regels nu eenmaal. We blijven wel achter zijn plannen voor het buitenbad staan.”

Eén vrouw

Op 22 oktober werd Gregor Stam, samen met Ton Theunis, gepresenteerd als de nieuwe stemmenkanonnen van AP/OPA. Stam zei toen bij AP/OPA een podium te vinden om zich hard te kunnen maken voor het buitenzwembad. “Maar nu met een negende plek heeft het voor mij geen zin meer.” De verkiezingslijst van AP/OPA kent dertien kandidaten. Lijsttrekker is Johan de Leeuw. Op twee staat de huidige fractie-assistent René Dekker. Op drie staat Ton Theunis. Er staat slechts één vrouw op de lijst: Hendrien Exel. Zij staat op plek 4.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto