Lijsttrekker Johan de Leeuw. (Foto: aangeleverd)
Lijsttrekker Johan de Leeuw. (Foto: aangeleverd)

AP/OPA wil experiment basisinkomen in Almere

Politiek

ALMERE – De fractie van AP/OPA heeft het verkiezingsprogramma online gezet. De partij wil in Almere een experiment met een basisinkomen. Ook pleit de partij voor waterstof.

De afkorting AP/OPA staat voor Almere Partij/Ouderen Politiek Actief. Lijsttrekker is opnieuw Johan de Leeuw, op de tweede plek staat René Dekker. De derde plek is voor politieke nieuwkomer Ton Theunis. Aanvankelijk had ook triatleet Gregor Stam zich aan de partij verbonden. Toen die op een onverkiesbare plaats werd gezet, keerde de voorvechter van het buitenzwembad de partij de rug toe.

Waterstof

In he programma staan veel voor de hand liggende punten zoals groei van het politieapparaat, huisvesting, meer participatie en beter groenonderhoud. Maar de partij zet ook in op waterstof. Iedere wijk die aangesloten is op het gasnet moet worden overgestapt op waterstof. Verder denkt de partij dat Almere gebaat is bij een experiment met Onvoorwaardelijk Basisinkomen. Ook moet er een actief beleid komen om kinderen achter beeldschermen vandaan te krijgen en dat schoolzwemmen terug in het basisonderwijs komt.

Ouderenzorg

Natuurlijk zet de partij ook in op ouderenzorg. Gedegen opleidingen op niveau voor ouderenzorg passen goed in de stad, aldus AP/OPA.
Tot slot wil de partij afscheid nemen van de MRA (Metropool Regio Amsterdam). ‘Het eist meer van ons dan ze geeft en meer investeren is daarom zinloos. Onze blik kan beter gericht zijn op het achterland van onze polder.’

Het complete programma is hier te vinden

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto