Brent Hadderingh. (Foto: aangeleverd)
Brent Hadderingh. (Foto: aangeleverd)

Fractievoorzitter Forum voor Democratie bedreigd

Politiek

ALMERE – De Almeerse fractievoorzitter Brent Hadderingh van Forum voor Democratie is tot twee keer toe schriftelijk bedreigd. Hadderingh overweegt om aangifte te doen.

Door Marcel Beijer

De twee bedreigingen zijn schriftelijk binnengekomen bij de griffie en dus niet persoonlijk aan Hadderingh gericht. De fractievoorzitter van Forum voor Democratie is wel op de hoogte gesteld van de bedreigingen. Ook is er op de achtergrond onderzoek gedaan naar de bedreiger.

‘Geweld legitiem’

In de twee brieven maakt de bedreiger duidelijk dat geweld tegen rechtse partijen legitiem is. Hij doelt dan onder meer op de SGP, PVV en Forum voor Democratie. In een tweede brief gaat hij specifiek in op de persoon Brent Hadderingh en Almeerse raadsleden die met hem sympathiseren. Het steekt de briefschrijver dat Hadderingh anti-transgender is en stelt vervolgens dat op grond van artikel 41 ‘proportioneel geweld’ tegen Hadderingh mag worden gebruikt. 

Aangifte

Hadderingh is behoorlijk geschrokken van de bedreiging. “ik ben de politiek ingegaan omdat ik dingen wil veranderen en met andere partijen daarover in discussie wil gaan. Het is treurig dat mensen me op deze manier de mond willen snoeren.”
Hadderingh heeft inmiddels te horen gekregen dat de brieven waarschijnlijk afkomstig zijn van een verwarde persoon en dat hij geen serieus gevaar loopt. “Maar het gaat wel om iemand die tot twee keer toe een brief schrijft, waarvan één specifiek op mij gericht. Ik wil mij even beraden of ik aangifte ga doen.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto