Jan Hoek keert waarschijnlijk niet terug als wethouder (Foto: aangeleverd)
Jan Hoek keert waarschijnlijk niet terug als wethouder (Foto: aangeleverd)

PvdA en GroenLinks: ‘liever linkser college’

Politiek

ALMERE – GroenLinks en de PvdA laten in een reactie weten dat ze graag deel hadden uitgemaakt van een coalitie met een linksere signatuur. Ze zullen nu vanuit de oppositie zich constructief inzetten voor de stad.

Informateur Henk Jan Meijer heeft laten weten dat de Partij van de Arbeid en GroenLinks in Almere geen verdere gesprekspartner zullen zijn in het formatieproces in de stad. “Gezien de opgaven waar de stad voor staat had PvdA graag gezien dat er drie sociale en groene partijen hadden deelgenomen aan het stadsbestuur”, zegt fractievoorzitter Erik Theunissen. “Natuurlijk vinden wij het jammer dat wij niet meer aan tafel zitten. Wij denken dat de Partij van de Arbeid altijd van meerwaarde is in een college en wij hadden graag de verantwoordelijkheid genomen.” Theunissen stelt dat de PvdA zich vanuit de oppositie onvermoeibaar en constructief zal inzetten voor een sociaal en groen Almere. 

GroenLinks

Dat is ook de opvatting van Jaap Steenkamer, fractievoorzitter van GroenLinks die daarmee ook hun wethouder Jan Hoek ziet verdwijnen. “We zullen ons ook in de oppositie constructief blijven inzetten voor een menselijk, eerlijk en duurzaam Almere. We hadden echter graag meer groene en linkse partijen bij de verdere gesprekken willen hebben. We hebben aangegeven dat we verantwoordelijkheid willen nemen als onderdeel van de nieuwe coalitie. We wensen de zeven partijen succes met het vormen van een nieuw stadsbestuur.”

Uit de krant